KıbrısManşetSiyaset

Arıklı konuştu, Şahiner yalanladı

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, TPIC’ten acil olarak 24 bin ton akaryakıt alınacağını söyleyerek, “Kurum 100 bin dolar para kazandı” iddiasında bulundu

Arıklı: 2018 yılından kalan 140 milyon TL Kıb-Tek’e ödenmedi

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda konuşan Arıklı, 2018 yılındaki döviz yükselişinden dolayı hükümetin devlet tarifesini artırarak, zammı vatandaşa yansıtmamaya çalıştığını belirtti.

Arıklı, “2018 yılından kalma 140 milyon TL civarı bir para, Kıb-Tek’e ödenmedi” dedi.

“KW başına maliyet 56 kuruş”

Kurumun KW (kilowatt) başına sabit maliyetinin 56 kuruş olduğunu belirten Arıklı, elektrik üretimi arttıkça maliyetlerin aşağıya düşeceğini söyledi.

Arıklı, “Üretim, gerek üniversitelerin, gerek otellerin kapalı olması nedeniyle çok çok aşağıya düşmüş durumda” dedi.

“Nisan ayı sonu itibariyle akaryakıtın biteceğini düşünüyoruz”

Arıklı, 221 tonluk akaryakıt ihalesini iptal ettiklerini ve yeni bir ihale açtıklarını hatırlatarak, “24 bin ton yakıtı acil almamız gerekiyordu, o yüzden onu ayrı açtık. Fakat beklenmedik bir şekilde süreç uzadı” dedi.
Kurumun Nisan sonu itibari ile akaryakıtının biteceğini düşündüklerini ifade eden Arıklı, doğrudan alım yoluna gittiklerini ve TPIC vasıtasıyla 24 bin tonu 34 dolardan getireceklerini belirtti.

220 bin ton yakıt için de ihale açıldığını ve bu ihalenin 7 Nisan’da sonuçlanacağını kaydeden Arıklı, “Onun da keşif bedeli 28 dolar” dedi.

Şahiner, Arıklı’ya laf attı: Kurum 200 bin dolar zarar etti Sayın Bakan

Arıklı, kurumun 100 bin dolar para kazandığını iddia ettiği sırada, meclis sıralarından CTP Milletvekili Salahi Şahiner’in sesi yükseldi.

Şahiner, “Kurum değil 100 bin dolar kar, aksine 200 bin dolar zarar etti Sayın Bakan” diyerek Arıklı’ya yüklendi.











Başa dön tuşu