KıbrısSürmanşet

“Daha iyi bir gelecek için çalışanlar üye olduğu sendikaları sorgulamalıdır”

Eşit Hak ve Adalet Sendikası Başkanı Eren Büyükoğlu, daha iyi bir gelecek için halkın üye olduğu sendikaları sorgulaması gerektiğine dikkat çekti

Sendikaların toplumsal haklar anlamında önemli bir rolü olduğuna dikkat çeken Büyükoğlu, daha iyi bir gelecek için sendikal mücadelenin güçlenmesi gerektiğini, bunun için de çalışan kesimin üye olduğu sendikaları sorgulaması gerektiğini belirtti.

HAKSEN Başkanı Eren Büyükoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, HAKSEN’nin 2020 yılına sığdırdığı mücadelelere değindi.

Sendikal mücadele tarih boyunca hem dünyada hem de ülkemizde toplumsal haklar üzerinde belirleyici bir rol oynadığını ifade eden Büyükoğlu, sendikal mücadelelerin gerilediği dönemde toplumsal hakların da gerilediğini, mücadelenin palazlandığı dönemlerde bundan en çok çalışanların kazançlı çıktığını belirtti.

Büyükoğlu şöyle devam etti;

“Kıbrıs’ın kuzeyinde de dönem dönem sendikal mücadeleler sonucu çok önemli haklar elde edilirken, maalesef bugün sendikal mücadelenin de, toplumun geleceğinin de sıkıntılı bir noktaya doğru evrildiğini üzülerek gözlemlemekteyiz. Elbette ki emek varolduğu sürece sendikal mücadeleler de var olacaktır. Ancak bu mücadelenin ‘dostlar alışverişte görsün’ anlayışının ötesinde, emekçi halkın yaşamına dokunabilmesi için, halkımızın üye olduğu sendikaları sorgulaması şarttır.

Krizlere her gün bir yenisi eklenir, döviz artışının yanı sıra pandemi de ekonomiyi olumsuz etkilerken, krizlerin faturasının halka ödetildiği bu koşullarda, HAKSEN olarak 2020 yılını adeta bir ‘mücade yılı’ olarak geçirdik.”











Başa dön tuşu