InstagramManşetYaşam

Erhürman ve Talat cenaze törenine katılım gösterdi







94 yaşında hayatını kaybeden Kıbrıs Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Yorgos Vasiliu için Lefkoşa’nın Strovolos bölgesindeki Ayasofya Katedrali’nde devlet töreni düzenlendi; törene kuzeyden Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, ve II. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da katıldı

Yüzlerce kişi uğurladı…

Vassiliou’nun devlet cenaze törenine yüzlerce kişi katıldı. Cenaze arabası katedrale ulaştığında top atışları yapıldı, eşi Androulla Vassiliou sürekli tabutun başında yas tuttu.

Vassiliou cenaze töreninin ardından Aglandjia mezarlığına defnedildi.

Cenazeye törenine Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Hrsitodulidis ve hükümet yetkilileri ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis katıldı.

Törende kuzeyden ise Erhürman, Talat ve İncirli yer aldı.

4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı adına törene katılan Meltem Samani, Akıncı’nın mesajını okudu, Vassiliou’nun Kıbrıs sorununa yönelik yorulmak bilmeyen çabalarına da değindi.

Mesajda Vassiliou, adanın yeniden birleşmesine kendini adamış, özellikle Kıbrıslıtürklerle uygulanabilir ve kalıcı bir çözüm için diyaloğa önem veren bir lider olarak tanımlandı.

Haberin detayları için BURAYA tıklayın













Başa dön tuşu