
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen), Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası (Tel-sen) ve Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-iş), ülkede artan hırsızlık, yolsuzluk ve usulsüzlüklere karşı ortak mücadele kararı aldıklarını duyurdu
“Kararlı ve ortak bir duruş sergileme konusunda tam bir mutabakat içindeyiz”
Yazılı ortak açıklama yapan sendikalar, ülkede giderek derinleşen hırsızlık, yolsuzluk ve usulsüzlük düzenine karşı sessiz kalmalarının mümkün olmadığını belirterek, kamu kaynaklarının talan edildiği, emeğin yok sayıldığı bu düzende, sendikalar olarak sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini kaydetti.

Açıklamada, “Bu çerçevede El-sen, Hür-iş ve Tel-sen, hırsızlığa ve yolsuzluğa karşı yürütülecek her türlü mücadelede birlik ve beraberlik içinde, kararlı ve ortak bir duruş sergileme konusunda tam bir mutabakat içindedir” denildi.
“Hiçbir baskı, tehdit ya da algı operasyonu, bizi bu ortak mücadele vazgeçiremez”
Açıklama şöyle devam etti;
“Emekçilerin alın terini korumak, kamu yararını savunmak ve hesap verebilir, şeffaf bir yönetim anlayışının hâkim olması için tüm hukuki ve demokratik mücadele yollarını birlikte kullanacağız.
Hiçbir baskı, tehdit ya da algı operasyonu bu ortak mücadele kararlılığımızdan bizi vazgeçiremeyecektir.
Yolsuzluğa bulaşanların, hırsızlık düzenini sürdürenlerin ve buna göz yumanların karşısında omuz omuza durmaya devam edeceğiz”



















