KıbrısManşet

Sılay: Dün İlahiyat okulunun kurdelesini kesenler, bugün seçim için Harmancı’yı sıkıştırmaya çalışıyor


Hem siyasi parti olup hem de politikasız olmak kolay bir şey değildir.
Hal böyle olunca söyledikleriniz trajikomik olmaktan öteye geçemez.

Çünkü dün yaptığınız bugünle, bugün söylediğiniz dünle çelişir.
CTP’liler seçim hesabıyla Mehmet Harmancı’ya külliye inşaatını mühürleme çağrısı yaparak onu eleştirmeye ve köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Dün, İlahiyat okulunun kurdelesini kesenler bunu söylüyor.

Peki buradaki esas sorun nedir?

Esas mesele elbette ki kktcyi bir devlet olarak görme, Ankara’ya karşı koyabilecek bir güce sahip olduğunu düşünmeden kaynaklanıyor.

Mesela kendileri Meclis’te neyi engelleyebilmişler, sokakta mücadele diyerek seçim korkusundan sokağa dahi çıkamadıklarını konuşmuyorlar.

Her zaman ki gibi popülizm ile seçim avantajı elde edebileceklerini sanıyorlar. Oysa gerçekten söylediklerinde samimi olsalar, Ankara’nın hesabını kesmek için diş bilediği Harmancı’ya vurmak yerine, inşaat alanındaki şiroların önüne çoktan yatmış olmaları gerekirdi.

Oysa onlar partilerinin bayraklarıyla telden atlayıp içeri girip kameralara 10 dk poz vererek alandan ayrılmanın seçim için yeterli olduğuna inanıp, her zaman ki gibi kolayı seçtiler.

Uzun lafın kısası, külliyenin mühürlenmesi de başka bir showdan ötesi değildir.

Ankara istiyorsa bu külliye yapılacaktır. Ve o gün geldiğinde CTP, Türkiye’de CHP’nin bile yaptığını dahi yapamayıp o binadaki yerini alacaktır.

Çünkü Kıbrıs’ın kuzeyi Ankara’nın işgali altındadır ve her gün kendini ispatlayan tek gerçek de budur.

Külliye’yi yapanı görmezden gelip, konuyu izinsiz kaçak inşaat olarak görmek, Ankara’ya tek bir söz söylemeden konuyu seçim malzemesi yapmak trajikomiklikten ötesi değildir.

Eklemeden geçmeyim. LTB’nin o inşaatı mühürlemesine karşı falan değilim. Hatta bir sonucu olmayacak olsa da bundan zevk elbette alırım. Fakat bu zevk kısa süreli bir tatminden, yani mastürbasyondan öteye geçemez.

Bir düşünelim; mühürlenen inşaatı kim koruyacak?

TSK’ya bağlı polis mi, yoksa gariban LTB zabıtaları mı?

Diyelim ki inşaatın durdurulması başarıldı, LTB tüm personelini oraya yığarak inşaatı durduttu, ya peki Ankara’nın kktcsi?

Sözümona kendi Anayasa’sını bir emirle yerle bir edenler mi bu inşaatı engelleyecek?
Hadi canım sizde…

Siyaseti yasaya, hukuka hapsetmekten, cesaretsizliğinizin topunu taça atmaktan vazgeçin. Önce siz Ankara’ya direnme cesaretini gösterin de sonra başkasını eleştirmeye sıra gelir.

Bırakınız sokağa çıkmayı, söyleyecek sözünüz yok.
Daha fazla komik duruma düşmeyin…

Nuri Sılay











Başa dön tuşu