EkonomiKıbrısManşet

Rahvancıoğlu: Enflasyonun nedeni ücretlerse, ücretler artmadığı halde neden hala her şey zamlanıyor?


Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, “Asgari ücret artarsa enflasyon olacak” demenin alçaklık olduğunu söyleyerek, enflasyonun nedeninin ücretler değil, ücret artış talebinin nedeninin enflasyon olduğunu vurguladı

Rahvancıoğlu: Enflasyonun nedeni ücretlerse, ücretler artmadığı halde neden hala her şey zamlanıyor?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Rahvancıoğlu, enflasyonun nedeninin ücret artışı olmadığını, ücret artışı talebinin nedeninin enflasyon olduğunu söyleyerek, ücretler sabit olduğu halde her gün zamlanan mal ve hizmetlerin bunun kanıtı olduğunu kaydetti.

Rahvancıoğlu, “Özel sektör emekçileri aylardır açlık sınırının altında bir asgari ücret alıyor, enflasyonun nedeni ücretlerse, ücretler artmadığı halde neden hala her şey zamlanıyor?” diye sordu.

” ‘Asgari ücret artarsa enflasyon olacak’ demek alçaklıktır”

İğneden ipliğe her şeyin hiç durmadan zamlandığı bu koşullarda hâlâ “Asgari ücret artarsa enflasyon olacak” demenin alçaklık olduğunu belirten Rahvancıoğlu, bu ifadenin “Özel sektör emekçileri aç kalsın, sürünsün, sefil olsun” demekten farksız olduğunu vurguladı.

Rahvancıoğlu, “Evet asgari ücret ne kadar artarsa artsın, kamusal politikalarla serbest piyasa ekonomisi geriletilmediği sürece, yine erimeye mahkûmdur. Ama o güne kadar da özel sektör emekçilerine bir nefes alma fırsatı sunar. Tüm mal ve hizmetlerin fiyatlarını belirleyen patronlar, enflasyonun nedenini arıyorlarsa aynaya baksınlar” dedi.











Başa dön tuşu