KıbrısSiyasetSürmanşet

Özkızan: Bağımsızlık Yolu meydanı asla boş bırakmayacaktır

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Celal Özkızan, katıldığı TV programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu ve "Bağımsızlık Yolu meydanı asla boş bırakmayacaktır" dedi


Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Celal Özkızan, Kıbrıs işçi sınıfı hareketinin İngiliz sömürgesi altında doğduğunu hatırlatan Özkızan, “İşgal altında olmamız sınıf mücadelesi vermemenin bahanesi olamaz” dedi

Özkızan: Emek temelli siyasetle tüm solun birleşmesi daha fazla ses getirmek adına çok iyi olacak

TV 20’de Ali Kişmir’in programına katılarak gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Özkızan, Bağımsızlık Yolu’nun diğer tüm sol parti ve örgütlerle Kıbrıs sorunu ve Türkiye müdahaleleri söz konusu olduğunda birlikte hareket edebildiklerini; ancak emek ve sınıf meseleleri söz konusu olduğunda ise yalnızca kendileriyle aynı siyaseti benimsemiş partilerle birlikte hareket edebildiklerini belirtti.

Özkızan, “Emek temelli siyasetle ortak hareket edebilirsek tüm solun birleşmesi, daha fazla güçlenmek ve ses getirmek adına çok iyi olabilecek” ifadelerini kullandı.

“İşgal altında olmamız sınıf mücadelesi vermemenin bahanesi olamaz”

Kendine sol diyen bazı parti veya örgütlerle aynı sözü söylemediklerini dile getiren Özkızan, Kıbrıslıtürk solunda bazı kesimlerin federasyonu ve barışı savunup, ekonomi söz konusu olduğunda, emek-sermaye, çalışan hakları gibi konular gündeme geldiğinde neoliberal yaklaşımlar sergilediğini; bazılarının ise ‘Kıbrıs sorunu çözülmeden hiçbir şey olmaz’ görüşünde olduklarını söyledi.

Kıbrıs işçi sınıfı hareketinin İngiliz sömürgesi altında doğduğunu hatırlatan Özkızan, “İşgal altında olmamız sınıf mücadelesi vermemenin bahanesi olamaz” dedi.

“Bağımsızlık Yolu meydanı asla boş bırakmayacaktır”

“Bağımsızlık Yolu için nerde olduğunuz değil, olduğunuz yerde nasıl bir mücadele verdiğiniz önemlidir” diyen Özkızan, meydanı boş bırakmayacaklarını ifade etti.

Bağımsızlık Yolu için sine-i millet veya meclisten çekilmenin söz konusu olmadığını söyleyen Özkızan, aksine kalıp UBP, CTP, YDP ve DP’nin meclisten çekilmesi için mücadele etmenin siyasi anlayışlarına daha iyi uyduğunu dile getirdi.

Meclisten çekilmenin teslimiyetçilik olduğunu, Bağımsızlık Yolu’nun teslim olmayı reddettiğini söyledi.

“Meclisteki partilerin bir milletvekili daha çıkarması anlamsız”

Bir önceki genel seçimde Bağımsızlık Yolu için, “oy vermeyin, barajı geçemeyecekler, oylarınız boşa gidecek…” şeklinde yorumlar yapıldığını belirten Özkızan, bu ara seçimde böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Mecliste bulunan partilerin bir milletvekili daha çıkarmasının ne hükümetin, ne muhalefetin aritmetiğinde ne de komitelerde bir değişiklik yaratmayacağını dile getiren Özkızan, mecliste bulunan partilere bu seçimde yeniden oy vermenin anlamsız ve boşa verilecek bir oy olacağını söyledi.

“Oyunuzu bize emanet edin, güveninizi boşa çıkarmayacağız”

Özkızan, Bağımsızlık Yolu’na verilecek oyun ise yeni bir partinin meclise girmesine sebep olacağını, Umut Ersoy ile birlikte daha önce hiç temsil edilmemiş yeni bir siyasi programın mecliste yer bulacağını ifade etti.

Özkızan, oyunuzu bize emanet edin, güveninizi boşa çıkarmayacağız açıklamasını yaptı.

“Emekçi halk için ekonomi kötü iken, büyük sermaye altın çağını yaşıyor”

Bağımsızlık Yolu için ekonominin iki unsurdan oluştuğunu; birini ultra zenginlerin, diğerini iste emekçi halkların oluşturduğunu söyleyen Özkızan, emekçi kesim yani halk için ekonominin kötü gittiğini; ultra zenginler ve büyük sermaye için ise kktc’nin altın çağını yaşadığını söyledi.

Bu durum sebebiyle Bağımsızlık Yolu’nun ‘servet vergisi’ni talep ettiğini vurgulayan Özkızan, kaynağın ultra zenginlerde olduğunu, buradan alınacak servet vergisi ile halkın ekonomisine can suyu sağlanacağını ifade etti.

“Kamuya yatırım yaparak halkın giderlerini azaltmanın yollarını aramalıyız”

Özkızan, Bağımsızlık Yolu’nun kısa vadede geliri arttırıcı tavırdan ziyade, halkın giderlerini azaltıcı bir yaklaşımın daha yapıcı bir çözüm olacağını savunduğunu aktararak, “Eğitim, sağlık, enerji ve toplu taşıma gibi alanlarda vatandaşların giderlerini azaltmanın yollarını aramalıyız” dedi.

Özkızan, servet vergisinin de burada devreye gireceğini, oradan elde edilecek kaynakla kamusal yatırımlar yapılarak halkın harcamalarının aza indirilebileceğini söyledi.

“Kıbrıs’ın birleşmesi ana çizgimiz”

Bağımsızlık Yolu için Kıbrıs’ın birleşmesinin ana çizgilerinden biri olduğunu, bundan hiçbir şekilde taviz verilemeyeceğini vurgulayan Özkızan, “Emek siyasetini ne kadar ileriye götürürsek, masada yumruğu vurma gücümüzün de o kadar fazla olacağına inanıyoruz” dedi.

Bağımsızlık Yolu Basın Ofisi











Başa dön tuşu