KıbrısManşetSiyaset

Kişmir: Faillerin meçhul olarak kalması, demokrasinin yüz karasıdır


Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen), Gazeteci Kutlu Adalı‘nın ölüm yıldönümünde kabri başında yapılan anmaya katıldı

Kişmir: Adalı’yı saygıyla anıyoruz

Basın-sen adına açıklama yapan Sendika Başkanı Ali Kişmir, “Uğradığı hain saldırı sonucu 27 yıl önce bugün hayatını kaybeden gazeteci, yazar ve araştırmacı Kutlu Adalı’yı ölüm yıldönümünde saygıyla anıyoruz” sözleriyle başladı.

“Faillerin meçhul olarak kalması, demokrasinin yüz karasıdır”

Kişmir açıklamasında, düşüncelerinden ve yazdıklarından dolayı 6 Temmuz 1996’da sokak ortasında göz göre göre katledildiği ifade edilen Adalı’nın, herkesçe bilinen eli kanlı katilleri ve azmettiricilerinin, yıllar içerisinde açılan dosyalarda ve itiraflarda açıkça belirtilmiş olmasına rağmen hep “faili meçhul” olarak kaldıkları belirtti.

Kişmir, bu cinayetin aydınlatılmamasının ve faillerinin “meçhul” kalmasının bu ülke demokrasisinin yüz karası olduğunu ve bu konu aydınlığa kavuşturuluncaya kadar da kara bir leke olarak kalmaya devam edeceğini söyledi.

Kutlu Adalı

“Toprağa düşen yalnızca Adalı değil; bu ülkenin demokrasi ve adaletiydi”

Kısa süre önce yapılan itiraflarda da belirtilen, olayın faillerinin isimleri üzerine hiçbir soruşturma yapılmamasının, bu cinayetin aydınlığa kavuşturulmak istenmediğini bir kez daha gösterdiğini belirten Kişmir, “Unutulmasın ki, vücuduna aldığı kurşun darbeleriyle toprağa düşen, sadece bu ülkenin aydınlık yüzü Kutlu Adalı değil; bu ülkenin demokrasisi ve adaletidir” ifadelerini kullandı.

Kişmir şunları kaydetti

“Adalı’nın katledilmesinin 27’nci yılında, tüm demokrasi şehitlerini de bir kez daha saygıyla anarken; Kutlu Adalı’nın katilleri yargı önünde hesap verinceye kadar da susmayacağımızı, eli kanlı katillerden hesap sormayanlardan da hesap soracağımızı vurgulamak isteriz”











Başa dön tuşu