InstagramKıbrısManşetSağlık

Zanlılar, Yargıç huzuruna çıkarıldı


Polisin yürüttüğü “sahte reçete yolsuzluğu” soruşturması kapsamında tutuklu bulunan zanlı doktor Ö.B ile zanlı eczacı M.F bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi‘ne çıkarıldı

Zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest

Özgür Gazete Muhabiri Kadir Sidal‘ın takip ettiği davada, tahkikat polisi olguları Mahkemeye anlattı; ezcacı M.F Ağustos ayında 358 reçeteyi Sosyal Sigortalar Dairesi‘ne gönderdiğini ve 72 tanesini doktor Ö.B yazdığını aktardı.

Polis, zanlı eczacı M.F‘nin eczanesinden 2023 Ocak-Ağustos ayları içerisinde toplam 3 bin 137 reçetenin Sosyal Sigortalar Dairesi’ne gönderildiğini söyleyerek, bunların bin 247‘sini zanlı doktor Ö.B yazdığını belirtti.

Polis ayrıca zanlı doktor Ö.B‘nin 2023 Ocak-Ağustos ayları içerisinde toplam 10 bin 861 reçete yazdığını söyledi ve soruşturma kapsamında toplam 92 sahte reçete tespit ettiklerini, bunun 35 tanesini de zanlı doktor Ö.B yazdığını aktardı.

Polis, zanlıların soruşturmaya etki etmeyecekleri gerekçesiyle teminatla serbest bırakılmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç zanlıların; 50 bin TL nakit kefalet ödemesi, KKTC vatandaşı 2 kefilin 500’er bin TL senet imzalanması ve zanlıların haftada bir polise ıspat-ı vücut yapmaları koşuluyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Zanlıların kimlik ve pasaportlarına el konularak, yurt dışına çıkışları da yasaklandı.










Başa dön tuşu