GenelInstagramKıbrısManşetSiyaset

Vicdani ret hakkı için yasa değişikliği yarın Meclis’te!




Kıbrıs’ta Vicdani Ret İnisiyatifi“, Askerlik Yasası ile ilgili yapılan değişiklik önerisinin ivediliğinin yarın Meclis‘te görüşüleceğine işaret ederek, yarın Meclis önünde olacaklarını ve Genel Kurul’daki oylamayı takip edeceklerini duyurdu

“Meclis önünde olacağız ve Genel Kurul’u takip edeceğiz”

İnisiyatiften yapılan yazılı açıklamada, “vicdani ret” hakkının tanınması ile ilgili yasa değişikliği önerisinin, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekilleri imzası ile 5 Ocak’ta ivedilik talebiyle birlikte Meclis’e verildiği hatırlatıldı, bu çerçevede olağan koşullarda yasa değişikliği önerisinin ivedi görüşülmesi için yarın Meclis’te oylama gerçekleşeceği belirtildi.

Açıklamada, “Yarın, 8 Ocak Pazartesi saat 10.30’da vicdani ret hakkı için yasa değişikliği sürecinin takibi için Meclis önünde toplanıp basın açıklaması da yapacağız, sonra genel kurulu takip edeceğiz” denildi.

“Her türlü dayanışmanız bu süreçte değerlidir”

Açıklama şöyle devam etti;

“Kıbrıs’ta Vicdani Ret İnisiyatifi olarak, tüm siyasi partileri, sendikaları, demokratik kitle örgütlerini, anti militaristleri ve barış aktivistlerini, yarın saat 10:30’da Meclis önüne bekleriz.

Bildiğiniz gibi Kıbrıs’ın kuzeyinde Anayasa Mahkemesi ve Askeri Yargıtay kararlarında vicdani ret hakkının açıkça tanınmasına rağmen, Kıbrıs’ta Vicdani Ret İnisiyatifi aktivistlerinin yargılanması sürüyor, yasa değişikliği bu yönü ile çok önemli bir süreç…

Böylesi koşullarda, 18 Ocak 2024 tarihinde yeniden, bir kez daha sonu cezaevinde bitme olasılığı çok çok yüksek olan, hatta kesin diyebileceğimiz vicdani retçi Mustafa Hürben’in Askeri Mahkeme‘de yargılanmasına devam edilecek. Her türlü dayanışmanız bu süreçte değerlidir”











Başa dön tuşu