GüncelInstagramKıbrısManşetSiyaset

Karapaşaoğlu: Seslerimizi çoğaltabilmemiz, bize mücadele etmek için güç veriyor


Seferberliğe gitmeyi reddetmesi nedeniyle geçtiğimiz gün hapse giren ve yeniden serbest bırakılan Vicdani retçi Halil Karapaşaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kendisine destek veren herkese teşekkür ederek, haksızlıklara karşı birlikte ses çıkarmanın değerli olduğunu hatırlattı

Karapaşaoğlu: Tepki gösteren, mesaj atan, eylem sürecini sürdüren arkadaşlarıma ve yoldaşlarıma çok teşekkür ediyorum

Sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj yayımlayan Karapaşaoğlu, Vicdani ret sürecinde kendisine destek olanlara teşekkür etti. Mesajında, süreç boyunca kendisini arayan, sosyal medyadan tepki gösteren, mesaj atan, konuyu medyaya taşıyan, eylem sürecini sürdüren arkadaşlarına ve yoldaşlarına teşekkürlerini iletti.

Karapaşaoğlu, ayrıca vicdani retçi ve insan hakları aktivisti dostlarına, savunmalarını yapan ve davalarını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi‘ne taşıyan avukat Öncel Polili‘ye de minnettarlığını belirtti.

İnsan haklarına duyarlı gazeteler ve gazetecilerin yaptığı yayınlar için de ayrıca teşekkür eden Karapaşaoğlu, bu mücadelenin tek bir kişinin verebileceği bir mücadele olmadığını, örgütlü insanların dayanışmasıyla sürdürülebileceğini vurguladı.

“Bu süreçte yalnız hissetmemem, haksızlıklara karşı ses çıkarmak çok değerlidir”

Zorlu koşullardan geçtiklerini belirten Karapaşaoğlu, bu süreçte yalnız hissetmemenin, birlikte olmanın ve haksızlıklara karşı ses çıkarmanın çok değerli olduğunu söyledi.

Birbirlerinin sesini duyabilmenin ve seslerini çoğaltabilmenin kendilerine nefes almak için alanlar yarattığını belirten Karapaşaoğlu, bu dayanışmanın mücadele etmek için güç verdiğini ifade ederek mesajını “İyi ki varsınız” diyerek sonlandırdı.











Başa dön tuşu