InstagramKıbrısManşetSiyaset

Eylem: Bakanlık sessiz kalıyor, öğretmenlerimizin itibarsızlaştırılması kabul edilemez




Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, geçtiğimiz günlerde gazetemizin gündeme getirdiği, “özel gereksiniminli bir çocuğun ‘yeteneksizdenilerek okula kabul edilmemesi” konusunda açıklama yaptı

Eylem: Öğretmenlerimizin itibarsızlaştırılması kabul edilemez

Sendika adına açıklama yapan Eylem, “Öğretmenlerimizin itibarsızlaştırılması kabul edilemezdir” diyerek, LAGSL’nin giriş yetenek sınavlarının her yıl olduğu gibi bu yıl da ilkokulların 5. sınıflarından ve ortaokulların 8. sınıflarından mezun olan öğrenciler için 20 ve 21 Haziran tarihlerinde gerçekleştiğini belirtti.

Eylem, “LAGSL, özel eğitime gereksinim duyan öğrencileri olduğu halde bakanlık tarafından bu öğrencilerimize kaynaştırma sınıflarının sağlanmadığı, ama haftada 2 gün TC’den görevlendirilmiş özel eğitim öğretmeninin görev yaptığı, giriş sınavında kayıt hakkı kazanan öğrencilere tüm diğer orta eğitim kurumlarında olduğu gibi eğitim verilen bir okulumuzdur” dedi.

“Halihazırda öğrenimini sürdüren 8 özel gereksinimli öğrenci var”

Eylem açıklamasına şöyle devam etti;

“Müzik yeteneği olan tüm öğrenciler gibi özel eğitime gereksinim duyan ve müzik yeteneği olan öğrenciler de gerek velileri gerekse özel öğretmenleri tarafından LAGSL’ye yönlendirilmekte ve giriş sınavlarına katılmaktadırlar.

Önceki yıllarda LAGSL’nin giriş sınavlarına katılarak okula girmeye hak kazanmış ve halihazırda öğrenimini sürdüren 8 özel gereksinimli öğrenci bulunmaktadır.

Bu yılki giriş sınavında da birden çok özel eğitim öğrencisi sınava katılmıştır. Bu yıl müzik yetenek sınavlarında LAGSL’ den 3 öğretmene bakanlık tarafından sınav komisyonunda görev verilmiş ve yine bakanlığın dışarıdan atadığı iki akademisyen komisyonda yer almış, bakanlıktan bir yetkili de komisyon başkanı olarak görev yapmıştır.

“Bakanlık sessiz kalıyor, açıklama yapmıyor”

Günlerdir gerek sosyal medyada gerekse yazılı basında çıkan, (kamera kaydı önünde gerçekleşen) sınava giren özel gereksinimli bir öğrencimizi müzik yetenek sınavında görev alan öğretmenlerin ayrıştırdıkları, ötekileştirdikleri gibi asılsız ithamlar öğretmenlerimizi karalamaya, itibarsızlaştırmaya ve sayısız hakarete maruz bırakmıştır.

Oysa sınav komisyonunu belirleyen ve içerisinde yer alan Eğitim Bakanlığı sessiz kalmakta, açıklama yapmaktan kaçınmaktadır. Bakanlık, özel gereksinimli öğrencilerimizin eğitim hakkıyla ilgili üzerine düşen görevi yerine getirmemekte, oluşturulan algıyla ilgili tüm sorumluluğun öğretmenlerimize yüklenmesine seyirci kalmaktadır.

Öğretmenlerimizin, tüm öğrencilere olduğu gibi özel eğitime gereksinim duyan öğrencilerimize de anlayış ve sevgiyle yaklaştığını, tüm sıkıntılara rağmen özveriyle görev yaptığını hatırlatır, her zaman, her koşulda öğretmenlerimizin yanında olduğumuzun bir kez daha altını çizeriz”

“Peki eğer farklıysak bizi neden diğer çocuklarla aynı sınava alıyorsunuz?”









Başa dön tuşu