Adli OlaylarInstagramKıbrısManşet

Önüne gelene saldıran zanlı hapsi boyladı




Bir kişiye bıçak ve satırla saldıran, polisi de darp edip kolunu kıran Nijerya uyruklu zanlı öğrenci U. M. M, Lefkoşa Kaza Mahkemesi‘ne çıkarıldı

Polis: Apartmana girdi, bıçak ve satırla saldırdı

Mahkemede olguları aktaran, Lefkoşa Adli Şube’de görevli polis memuru Alpaslan Yavuz, zanlının 10 Temmuz 2024 tarihinde saat 17.00 sıralarında Lefkoşa Küçük Kaymaklı‘da bulunan bir apartmanın merdiven boşluğunda olduğu esnada, kendisine apartmanda ne iş olduğunu sorup, orayı terk etmesini isteyen apartman sakini K.V.’nin kaldığı dairenin kapısını tekmelediğini belirtti.

Polis zanlının bununla da kalmayıp, apartmanda bağırıp çağırarak çevreye rahatsızlık verdiğini ve elindek 28 santimlik bıçak ve satırla K.V.’nin üzerine yürüdüğünü ve ciddi şekilde darp ettiğini aktardı.

“Polisi ittirdi kolunun kırılmasına neden oldu”

Zanlının ayrıca; yaşananlar üzerine olay yerine giden ve kendisini tutuklamak isteyen polislere de direndiğini belirten Yavuz, zanlının polis mensubu M.A’yı ittirerek kolunun kırılmasına neden olduğunu, ayrıca bindirildiği polis aracını da tekmeleyerek zarara uğrattığını kaydetti.

Bıçak ve satırın tespit edilerek emare olarak alındığını aktaran polis, “Vahim Zarar, Kasti Hasar, Ciddi Darp, Polisi Darp ve Görevinden Men, Korkutmak Amacıyla Silah Taşıma, Kanunsuz Bıçak Taşıma, Rahatsızlık, Uygunsuz Tavır
ve Hareket” suçlarını işleyen zanlının aktif öğrenci olduğunu ancak daimi adresi ve kalacak yeri olmadığını, serbest kalması halinde yine aynı suçları işleyebileceğini ifade ederek, tutuklu yargılanmasını talep etti.

Hapsi boyladı

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Jale Ergüden, zanlının 75 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

(Kamalı Haber)











Başa dön tuşu