GenelInstagramKıbrısManşetSiyasetSpor

Paris Olimpiyatları’nın “eşit-egemen” sporcuları


Paris Olimpiyatları‘na katılan binlerce sporcu kendi ülkeleri adına ter dökerken, Kıbrıslıtürk başarılı sporcular ise Kıbrıslırum sporcuların aksine kendi ülkeleri Kıbrıs‘ı değil garantör ülke Türkiye’yi temsil edebiliyor

Hristodulidis: Kıbrıs’ın yurtdışındaki en iyi elçileri

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Olimpiyat Köyü‘nü ziyaret etti, Kıbrıslırum sporcularla bir araya geldi.

Hristodulidis, Paris oyunlarına katılan Kıbrıs Olimpiyat heyetinin sporcularının “Kıbrıs’ın yurtdışındaki en iyi elçileri” olduğunu söyledi.

Ziyareti sırasında sporcularla ve antrenörleriyle, idari ve tıbbi takımlarla bir araya geldi ve Kıbrıs Olimpiyat Komitesi ofisini ziyaret etti ve ardından tesiste bir tur izledi.

Hristodulidis, “Olimpiyat Köyü’nü ziyaret edip sporcularımızla bizzat görüşmek, onlara başarılar dilemek , Kıbrıs’ın yurt dışındaki en iyi elçileri oldukları için onlara teşekkür etmek zorunluluğunu hissettim” dedi.

Gururumuz Buse Savaşkan

Kıbrıs’ın bir diğer başarılı sporcusu, birçok kez göğsümüzü kabartan milli atlet Buse Savaşkan da Paris Olimpiyatları’nda yarışacak.

Ancak, Kıbrıs’ın kuzeyinde doğan ve çözümsüzlük nedeniyle kendi ülkesi adına yarışamayan 2 Ağustos’ta yarışacak olan Savaşkan,  Türkiye formasıyla Türkiye adına yarışacak.

Buse’nin olası şampiyonluğu ya da derecesi de Türkiye’nin hanesine yazılacak.











Başa dön tuşu