Adli OlaylarDünyaGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Aşırı sağcı lider Tommy Robinson, İngiliz yetkililer tarafından aranıyor!


Daily Mail‘in haberine göre, İngiltere‘de göçmen karşıtı ayaklanmaları körükleyen ve İngiliz yetkililer tarafından aranan eski faşist İngiliz Savunma Birliği lideri Tommy Robinson, Ayia Napa‘da tatil yaparken görüntülendi

Robinson, sosyal medya hesabı üzerinden kışkırtıcı içerikler paylaştı

Gerçek adı Stephen Yaxley-Lennon olan 41 yaşındaki Robinson, X platformunda 800.000 takipçisine İngiltere polisinin protestoları ele alış biçimini eleştiren kışkırtıcı sosyal medya içerikleri paylaşırken, Ayia Napa yakınlarındaki her şey dahil bir tatil köyünde kalıyordu.

Söz konusu protestolar, hafta başında İngiltere’nin kuzeybatısındaki Southport‘ta üç genç kızın bıçaklanmasının ardından patlak verdi ve aşırı sağcılar ülke çapında ayaklandı.

Aşırı sağcı gruplar, saldırganın göçmen olduğu iddiaları da dahil olmak üzere yanlış bilgileri yayarak olayı istismar ederek Müslüman ve göçmen karşıtı gösteriler düzenledi. Polis yetkilileri, şüphelinin İngiltere’de doğduğunu belirtiyor.

Yerini gizli tutmaya çalışıyordu

Aşırı sağcı aktivist, geçen hafta mahkemeye çıkmadığı için hakkında İngiltere’de tutuklama emri çıkarıldıktan sonra yerini gizli tutmaya çalışmıştı.

Eski EDL lideri, Suriyeli bir mülteci hakkında asılsız iddiaları tekrarlamama emrini ihlal ettiği iddiasıyla geçen Pazartesi Londra’daki Yüksek Mahkeme’ye gitmesi emredilmişti.

Mahkemeye çıkmaması tutuklama emriyle sonuçlandı ve infazı Ekim ayının başına kadar ertelendi.

Robinson daha önce terörle mücadele yetkileri kapsamında Folkestone’daki Channel Tunnel terminalinde tutuklanmıştı ancak koşulsuz kefaletle serbest bırakıldı.

Destekçileri İngiltere genelinde isyanlara karışırken Robinson’ın havuz başında dinlenirken ve beş yıldızlı otelin restoranlarında yemek yerken görüldüğü belirtildi.











Başa dön tuşu