EkonomiInstagramKıbrısManşetSiyaset

Özersay: Çok planlı bir kötü niyetle karşı karşıyayız




Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) yönetiminin de gayrimeşru hükümet gibi liyakatsiz olduğunu vurguladı, yaşanan elektrik kesintileriyle çok planlı bir kötü niyetle halkın “Yeter artık satın gitsin” demesi için bir strateji yürütüldüğünü belirtti

Özersay: Halka eziyet edip bir de “tüketim yüzde 50 arttı” diyorlar

Yazılı açıklama yapan Özersay, ülke genelinde yaşanan elektrik kesintileriyle hem esnafın hem de vatandaşların mağdur edildiğine dikkat çekti, “Bu sıcaklarda ülkeye elektrik eziyeti yaşatıyorlar, insanlar gecenin karanlığında elektriksiz kalıp kan ter içinde uyanıyorlar. Sonra da çıkıp tüketim yüzde 50 arttı diyorlar” dedi.

Özersay, “Böyle bir şey olamaz, demek ki siz herhangi bir planlama yapmıyorsunuz, herhangi bir öngörünüz hesabınız kitabınız yok! Yönetmek demek birtakım şeyleri rakamlara bakarak önceden öngörmek ve tedbir almak demektir, ihtiyacı öngörüp elektrik arzını buna göre yapmanız gerekiyordu, yapmadınız ve halka eziyet ediyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“Çok planlı bir kötü niyetle karşı karşıyayız”

Elektrik kurumu yöneticisi olduğunu iddia edenlerin yaptıkları açıklamayla bu ülkenin insanını zehirlediklerini de açıkça itiraf ettiklerini belirten Özersay şöyle devam etti;

“Bu nasıl bir sorumsuzluktur birisi bize açıklasın. Meşruiyeti olmayan atamayla göreve gelen bir gayrimeşru yapının her dönem başka bir bakanlığa bağladığı daha sonra da ihalesiz yakıt alımlarıyla rant paylaşımı yapacak şekilde Başbakanlığa bağladığı bir elektrik kurumu en basit ifadeyle batırılmaya çalışılıyor demektir.

Çok planlı bir kötü niyetle karşı karşıyayız. O da bu kurumu batırmak ve kapatmaktır. Türkiye ile enterkonnekte elektrik ilişkisine girerek arz güvenliği sağlanacak olsa bile her hal ve şartta bu ülkenin kendi kurulu gücü olmak zorundadır.

Oysa görevde bulunanlar elektrik üretim kapasitesi konusunda yatırım yapmayarak ve sürekli olarak kuruma ve halkın gözünde kurumun imajına da zarar vererek taş taş üstünde bırakmamaya yemin etmiş görünüyorlar”

“İnsanların ‘yeter artık satın gitsin’ demesini istiyorlar. Bütün strateji budur”

Bir yerde planlama ve öngörü yoksa orada yönetim olmadığını kaydeden Özersay, Kıb-tek yöneticisi olarak atananların da gayrimeşru hükümet gibi maalesef liyakatsiz bir görüntü çizdiklerini söyledi.

Özersay şöyle konuştu;

“Tüketim yüzde 50 arttı diyerek bu kesintileri haklı çıkarmaya ya da halka yapılan eziyetin sorumluluğunu üzerlerinden atmaya çalışmaları kabul edilebilir bir şey değildir.

Hesabınızı kitabınızı neden önceden yapmadınız. Olası tüketim artışını, nüfus, artan konut ve iş yeri sayısı ve benzeri unsurları dikkate alarak öngörmeniz ve elektrik arzı konusunda bir planlama yaparak hızlıca üretim kapasitenizi artırmak için yatırım yapmanız gerekirdi.

Ancak maalesef belli ki yönetmemeyi, yönetmeyerek insanların bu kuruma kızmasını, ‘yeter artık satın gitsin’ demesini istiyorsunuz. Bütün strateji budur çok belli.

Elektrik arzı konusunda büyük oranda bir özelleştirme zaten yürürlüktedir ancak sizin hedefiniz belli ki ülkenin kendi elektrik üretim kapasitesini de elden çıkarmaktır. Yazıklar olsun”











Başa dön tuşu