InstagramKıbrısSiyasetSürmanşet

Yeni Kıbrıs Derneği: Ne bölünme ne ilhak, birleşik federal Kıbrıs




Yeni Kıbrıs Derneği, Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nde (TBMM) onaylanan “iki devletli tezkere” kararına karşı kuzeyde yapılan protestolara destek belirtti

YKD: TBMM’nin kararına karşı yapılan protestolar; yurttaşlarımızın mücadele ruhlarının göstergesidir

Yazılı açıklama yapan dernek, Kıbrıslıtürklerin ve örgütlerinin, Birleşmiş Milletler (BM) çerçevesinde bir çözüm için verdiği mücadeleye destek verdi ve bugüne kadar varılan anlaşmaların sürdürülmesiyle iki bölgeli ve iki kesimli federasyona ve siyasi eşitliğe dayanan bir çözümle ülkenin yeniden birleşmesini sağlayacağına inanç belirtti.

Dernek açıklamasında, “Kıbrıs’ın işgalinin 50. yıldönümünde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen ve “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti“nin (KKTC) uluslararası alanda tanınması ve uluslararası topluma tam entegrasyonun gerçekleşmesi çağrısında bulunan kararını kınayan Kıbrıslıtürklerin son protestoları, yurttaşlarımızın cesaretlerinin ve mücadele ruhlarının bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

“Ne bölünme ne ilhak, birleşik federal Kıbrıs”

Açıklama şöyle devam etti;

“Kıbrıslı Türk örgütleri, bu kararın ‘kabul edilemez ve geçersiz’ olduğunu belirterek, bu kararla Kıbrıslıtürklerin iradesinin ayaklar altına alındığını ve kabul edilemez bir iki devletli çözümü ileri sürdüğünü vurgulamaktadırlar.

Kıbrıslıtürklerin uluslararası topluma geri dönmesi önemlidir, ne var ki bu ancak siyasi eşitlikle ve iki toplumlu, iki bölgeli bir federasyon çözümüyle mümkündür.

‘Ne bölünme, ne ilhak, birleşik federal Kıbrıs’ sloganı, Kıbrıs Türk toplumunun Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi yönündeki iradesini yansıtmaktadır.

Yeni Kıbrıs Derneği, iki bağımsız devlete dayalı bir çözüm için yapılan her türlü girişimi kınamakta ve Crans Montana‘da bırakılan yerden görüşmelerin devam etmesini desteklemektedir.

Yeni Kıbrıs Derneği, Kıbrıs’a barış, refah ve istikrar getirecek bir çözümün destekçisi olmaya devam etmekte ve tüm tarafları bu yöndeki çabalarını artırmaya davet etmektedir”











Başa dön tuşu