EkonomiInstagramKıbrısManşetSiyaset

Tuğcu: Kıb-tek’in sonu KTHY gibi olmayacak!




Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen), yaptıkları çağrı sonrası dün Teknecik Elektrik Santrali’nde toplanan basına ve örgütlere, halkı zehirleyen sözde yakıtı gösterdi, yalan haber yapan AKSA’nın sahibi olduğu Kıbrıs Gazetesi yetkililerine seslendi

Yakıt değil çamur!

Burada ilk sözü alan El-sen Başkanı Ahmet Tuğcu, nasıl zehirlendiğimizi bir El-sen emekçisinin gerçek yakıtla dip yakıtı birebir göstermesiyle ortaya koydu.

Tuğcu: Bize sabotajcı diyenler, tutuklatanlar 180 derece döndü!

Tuğcu şöyle devam etti;

“Kıb-tek bu halkındır, halkın malını kimsenin siyasi ihtiraslarına yedirmemek için çıktığımız bu yolda yanımızdasınız.

El-sen’in SOS çağrısına kulak verdiniz, bugün buraya geldiniz, hepiniz hoş geldiniz. Biz halkımızla birlikte Kıb-tek’e sahip çıkacağız dedik.

Bugün aylardır yıllardır anlattığımız; Kıb-tek’in içinde bulunan sorunları anlatamayacağız.

Kıb-tek’in yeni dönemini, geleceğini konuşacağız.

Tuğcu, “Yerde gördüğünüz olması gereken yakıtla, şu anda bizi zehirleyen ve kara dumanları bize layık renlerin dip yakıtını size göstereceğiz. Bu yakıt, yeni ve kaliteli yakıt getiremedikleri için, kötü yakıtla 20 yıllık dipten çekilen yakıtın bir araya gelmesiyle oluşan yakıttır” dedi.

Perşembe günü bizi sabotajla suçlayanlar, hakaret edip tutuklatanlar ertesi gün ayılmış olacaklar ki; 180 derece dönüş yaptılar.

Nihayet; sağır sultanın bile duyduğu talep ve eleştirilerimizin haklılığının ilanı gibi bir açıklamayla yatırım sözü verdiler.

Kurguladıkları akıl dışı sabotaj senaryosundan geri adım attılar.

“Doğrular emekçiye atılan çamurla kirlenemez”

Bakanlar Kurulu’ndan bir gecede Yasa Gücündeki Kararname çıkardılar; acil ihtiyaç duyulan ekipmanların tedariki için Kıb-tek yönetimine doğrudan alım yetkisi verdiler.

Atanmış, liyakatsiz ve niteliksiz yönetim de onları atayan siyasi irade de El-sen’in söylediklerini kabul etmek zorunda kaldı.

Çünkü doğrular emekçiye atılan çamurla kirlenemez.

Bu makinaların temiz yakıtla çalıştığı bir geleceği garanti altına almadan, çevreci yatırım modelleri hayata geçirilmeden, bu kara duman başımızdan kalkmadan kimseye rahat yok.

“Kesin çözüm; Özerk bir Kıb-tek’dir”

Takipçisi olacağız, sorumluluklarını her fırsatta onlara hatırlatacağız ve halkın çıkarları için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Kesin çözüm; Özerk bir Kıb-tek’dir. Yaşasın halk, yaşasın halkın ortak çıkarları.

Bizim geçici bir önerimiz var; yıllardır bekletilen bu özerklik yasası Meclis’ten geçene kadar uzman bir kadro kurmak, Kıb-tek yönetiminin bu andan itibaren alacağı kararların bu sivil uzman ekip tarafından denetlenmesi.

Bir daha söylüyorum, Kıb-tek’in sonu Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) sonu gibi olmayacak.

Tümerkan ve Aytuğ’a çağrı: Çocuklarınızın boğazından helal para geçirin

Tuğcu ayrıca, atanmış Başbakan Ünal Üstel’in AKSA yetkilileriyle geçtiğimiz perşembe gecesi Teknecik Santrali’ne yaptığı gece baskınında tutuklanmasının ardından, AKSA’nın sahibi olduğu Kıbrıs Gazetesi’nin yaptığı, “Tuğcu Başbakanı darp etti” yalan haberiyle ilgili de konuştu.

Tuğcu, “Başbakanı darp ettiğim yalanını ortaya atan Kıbrıs Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Mete Tümerkan ve Yazı İşleri Müdürü Aytuğ Türkkan’a bir çift lafım var. Basının birçok görevi vardır ama bu görevlerinin en başında ‘halkın doğru bilgilendirilmesi’ vardır. Tümerkan ve Aytuğ’a naçizane tavsiyem, çocuklarınızın boğazından yalanla, iftirayla kazanılmış değil ananızın ak sütü gibi helal kazanılmış para geçirin” dedi.











Başa dön tuşu