Adli OlaylarInstagramKıbrısManşetSiyaset

Özersay: Şimdi neden aylardır Polise ve Başsavcılığa çağrı yaptığımızı anladınız mı?


Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, “sahte diploma” davasının dünkü duruşmasında savunma avukatlarının, “Sahte diploma konusunda tek bir dosya dahi henüz elimize gelmedi” diyerek erteleme istediğini hatırlattı, neden aylardır polise ve Başsavcılığa çağrı yaptıklarının anlaşılmış olduğunu umdu

Özersay: Şimdi neden aylardır Polise ve Başsavcılığa çağrı yaptığımızı anladınız mı?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, sahte diploma konusundaki dava duruşmasında dün savunma avukatlarının erteleme isterken “Sahte diploma meselesiyle ilgili teminat süresi doldu ancak bir tane dahi sahte diplomayla ilgili davamız yok” dediğini hatırlattı.

Özersay, “Yani Türkçesi; Polis ve Savcılık bizi sahte diploma konusunda suçluyor ama o konularda tek bir dosya dahi henüz elimize gelmedi! Şimdi neden aylardır Polise ve Başsavcılığa ‘Bir an önce gecikmeksizin bu dosyaları tamamlayın ve mahkemeye sevk edin’ diye defalarca çağrı yaptığımızı anladınız mı?” diye sordu.

“Bu saatten sonra bu işi kimse kapatamaz. Peşini bırakmayacağız”

Özersay şöyle devam etti;

“Takibe ve sıkıştırmaya devam edeceğiz. Yarın sahte diploma bağlantılı ikinci davanın duruşması Güzelyurt Kaza Mahkemesi‘nde başlıyor. Dünkü davanın duruşması 20 gün sonra yapıldığında sahte diploma dosyaları topluca ya da peyder pey mahkeme önüne gelmelidir. Bu saatten sonra bu işi kimse kapatamaz. Peşini bırakmayacağız”











Başa dön tuşu