EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Kazancı: Enerji sektöründe global bir oyuncu olma hedefiyle yatırımlarını aralıksız sürdürüyoruz


AKSA Enerji, Özbekistan’da inşa edilen 430 megavat kapasiteli doğalgaz kombine çevrim santralinin ilk ünitelerini devreye alarak ticari üretimi başlattı

Üretilecek elektrik satış fiyatı 25 yıllık dolar bazlı garantili kapasite bedeli çerçevesinde belirlenecek!

Şirketin açıklamasına göre Ocak 2025’te tamamlanması planlanan santralle birlikte şirketin Özbekistan’daki kurulu gücü 1170 megavata yükselecek.
Bu yıl ocakta inşaatına başlanan santralin kalan ünitelerinin yıl içinde devreye alınması hedefleniyor.

Aksa Enerji, Talimercan santrali yatırımını Özbekistan Enerji Bakanlığı’na bağlı National Electric Grid of Uzbekistan (NEGU ) ile Kasım 2023’te yaptığı anlaşma kapsamında sürdürüyor.

Santralde elektrik üretimi için gerekli doğalgaz, Özbekistan Hükümeti tarafından bedelsiz temin edilirken üretilecek elektrik satış fiyatı 25 yıllık dolar bazlı garantili kapasite bedeli çerçevesinde belirlenecek.

Kazancı: Enerji sektöründe global bir oyuncu olma hedefiyle yatırımlarını aralıksız sürdürüyoruz

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cemil Kazancı, enerji sektöründe global bir oyuncu olma hedefiyle yatırımlarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek şöyle konuştu:

“Özbekistan’da gerçekleştirdiğimiz bu önemli yatırım, Aksa Enerji’nin global büyüme stratejisinin bir parçasıdır.

Uzun vadeli bir yaklaşımla sürdürdüğümüz Özbekistan yolculuğumuzda, ülkenin en büyük Türk yatırımcısı olarak Taşkent ve Buhara şehirlerinde 740 megavat kurulu güce sahip üç enerji santralini 12 ay gibi rekor bir sürede devreye aldık.

Şimdi ise yeni başarı hikayeleri ile yolumuza devam ederken Talimercan’daki yeni santral yatırımımızla bölgenin enerji arz güvenliğini güçlendirmekten dolayı gurur duyuyoruz”











Başa dön tuşu