InstagramKıbrısSiyasetSürmanşetYaşam

Bertezzolo: Kentsel ortamların iyileştirilmesi açısından hayati önem taşıyor


Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Tatlısu‘da sürdürülebilir kentsel hareketliliği teşvik etmek ve çevre dostu ulaşım çözümlerinin önemini vurgulamak amacıyla bisiklet ve yürüyüş turu etkinliği düzenledi

Bertezzolo: Kentsel ortamların iyileştirilmesi açısından hayati önem taşıyor

21 Eylül Cumartesi günü düzenlenen turlar, Tatlısu’nun doğal kıyı şeridi boyunca uzanan 14 kilometrelik bir rotada gerçekleşti.

Etkinliği takiben düzenlenen resepsiyondaki konuşmasında Avrupa Komisyonu Yapısal Reform Desteği Genel Müdürlüğü (DG REFORM), Kıbrıs Çözüm Destek Birimi Başkanı Giulia Bertezzolo, sürdürülebilir hareketliliğin daha sağlıklı ve birbirine daha bağlantılı topluluklar oluşturmadaki önemli rolünü vurguladı.

Bertezzolo, AB’nin yeşil ulaşım çözümlerine olan bağlılığının emisyonların azaltılması ve kentsel ortamların iyileştirilmesi açısından hayati önem taşıdığının altını çizdi. Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan yaptığı konuşmada bu etkinlik için beldenin seçilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Orçan, sürdürülebilir ulaşımın faydalarına dikkat çekti

Orçan, bisiklet ve yürüyüş turu etkinliği, sürdürülebilir ulaşımın faydalarına dikkat çekerek, Kıbrıs Türk toplumunun aktif katılımını sağladı, bisiklet kullanımını ve yürüyüşü teşvik eden etkinlik, bu yöntemlerin kentsel trafik sıkışıklığının azaltılmasındaki rolünün yanı sıra, çevresel, sosyal ve sağlık çerçevesindeki yararlarının da altını çizdi.

Velospeed Bisiklet Kulübü ve bölgedeki paydaşlarla işbirliği içinde gerçekleştirilen bu etkinlik, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan ve sürdürülebilir kentsel hareketliliğe dair farkındalığı artırmayı hedefleyen Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenmiştir.











Başa dön tuşu