EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Eylem: Öğrenci ve Öğretmenler konteyner sınıflara mahkum edildi!


Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Lefke Gazi Lisesi’nde yeni ders yılıyla ilgili basın açıklaması yaptı

Eylem: Konteyner sınıflarda eğitim verilmesini kabul edilmez

Sendika, yeni ders yılının ilk gününde Lefke Gazi Lisesi önünde hükümete eleştirilerde bulundu, konteyner sınıflarda eğitim verilmesini kabul edilmez olarak niteledi.

KTOEÖS Genel Başkanı Selma Eylem, okulların açılmasına çok kısa bir süre kala okul binasının depreme dayanıksız olduğunun tespit edildiğini ve öğrenciler ile öğretmenlerinin konteyner sınıflara mahkum edildiğini söyledi.

Okulda çocukların oyun alanları ve etkinlik yapacakları alanın kalmadığını kaydeden Eylem, söz konusu durumun birçok sıkıntıyı beraberinde getireceğini de ifade etti.

“Özel eğitim ve rehberlik hariç 53 öğretmen geçici olarak okullara gönderildi”

Eğitim Bakanlığı’nın atanması gereken ancak yetki alınmayan özel eğitim ve rehberlik hariç 53 öğretmeni geçici olarak okullara gönderdiğini belirten Eylem, “Geçici olarak görevlendirilen öğretmenlerimizin ne olacağı, ne zaman yetkilerinin alınacağı, hangi bütçeden ödenecekleri şu anda muğlak durumdadır.” dedi. Eylem, yapılan atamalara rağmen Lefke Gazi Lisesi’nde 10 farklı branşta eksik öğretmen bulunduğunu da öne sürdü.

Eğitimin niteliğini düşünenin olmadığını ileri süren Eylem, günü kurtarmak için sürdürülen eğitim politikalarının devam ettiğini söyledi.

Gökçebel: Ben yaparım olur mantığıyla hiçbir planlama yapılmadı

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Tahir Gökçebel de, sorunlara karşı hiçbir planlama yapılmadan, “ben yaparım olur” mantığı ile hareket edildiğini belirterek, atanmış Eğitim Bakanı Çavuşoğlu’nu eleştirdi.

Gökçebel, birçok okulun inşaat alanı olduğunu kaydederek, eleştirilerde bulundu.











Başa dön tuşu