InstagramKıbrısManşetSiyaset

Eylem: Haberler karşısında “ölü taklidi” yapan Eğitim Bakanı derhal istifa etmelidir


Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Sema Eylem, Özgür Gazete‘nin geçtiğimiz gün manşetine taşıdığı skandalla ilgili Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu‘nun derhal istifa etmesi gerektiğini vurguladı

Eylem: Özgür Gazete iki kere manşet yaptı, Bakanlık ise ‘ölü taklidi’ yapmaya devam ediyor

Sendika adına yazılı açıklama yapan Eylem, Özgür Gazete’nin haberine işaret ederek, Eğitim Bakanlığı’nda YÖDAK’la Bakanlığın Yükseköğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi’nden “Danışma Ekibi”nin, Eğitim Bakanı ve müsteşarının katılımıyla yapılan toplantının gündeme alındığını hatırlattı.

egitimin kalbinde görev alanlara bakın!

Eylem, “Söz konusu toplantıdan bir fotoğraf manşetten verilmiştir. Aynı gazetenin daha önce yaptığı haberde, öğrencilerimizin sınav sonuçlarına göre üniversitelerini seçebilmeleri adına oluşturulan bu Danışma Ekibi’nde yer alan kişiler gündem yapılmış ve skandal deşifre edilmişti. Buna göre, müfettiş olmayan, biri yüz kızartıcı suç işleyip cezalandırılmayan ve Bakanlığa alınan, diğeri ise hademelikten şaibeli diplomayla halihazırda söz konusu dairede görev yapan kişilerden oluşan bu ekip çocuklarımıza meslek ve üniversite seçimi için danışmanlık yapmaya devam ediyorlar, Bakan ve Bakanlık ise ‘ölü taklidi’ yapmayı sürdürüyor” dedi.

“Çocuklarımızın geleceğini yüz kızartıcı suç işleyenlere mi teslim ediyorsunuz?”

Eylem şöyle devam etti;

“Sahte diplomalar, insan kaçakçılığı yapılan kurslar, üniversiteler, ihalesiz konteynerler, kantinler, vs. konularında da hesap vermeyen bakan bu skandal karşısında da ayni tavrı takınıyor.

Soruyoruz;

1. Çocuklarımızın geleceğini yüz kızartıcı suç işleyenlere mi teslim ediyorsunuz?

2. Bu kişilerin çocuklarına kontenjanlarda ayrıcalık yapıldı mı?

3. Özellikle bir üniversiteyle ilgili online mülakat yapıldığı iddiasıyla ilk sıralarda olan çocuklarımızın hakkı yenerek bu kişilerin çocuklarına ve diğer yandaşlarınızın çocuklarına öncelik tanındı mı?

Eğitimi, eğitimin niteliğini zerre kadar umursamayan, bu yönde hiçbir adım atmayan, ben yaparım olur mantığıyla ilerleyen, eğitimi konteynerlere mahkum eden, sahtekarlık, yolsuzluk, adaletsizlik, rüşvet ve skandallarla anılan başta eğitim bakanı ve tüm sorumlular hesap vermelidir.

Eğitim Bakanı artık istifa etmelidir. Verdiği zarar çocuklarımızın geleceğine uzanmaktadır. Buna izin vermeyeceğiz”

Özgür Gazete gündeme getirmişti | Şimdi de YÖDİD’i temsil ediyorlar!











Başa dön tuşu