InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özgür Gazete gündeme getirmişti | Şimdi de YÖDİD’i temsil ediyorlar!


Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) üyeleriyle yaptığı bir toplantıda, Bakanlığa bağlı Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi’ni (YÖDİD) temsil edenler pes dedirtti!

Özgür Gazete gündeme getirmişti!

Özgür Gazete’nin 5 Ağustos’ta gündeme getirdiği skandalda, öğrencilerin sınav sonuçlarına göre üniversitelerini seçebilmeleri adına YÖDİD’de bir Danışma Ekibi kurulmuştu. Gazetemiz bu ekipte yer alan skandal isimleri o günkü haberinde kamuoyunun bilgisine taşımıştı.

Buna göre; çocukların geleceklerine yön vermeleri için danışmanlık yapacak ekibe koyulan Ü.B, 2016’da bir ilkokulda öğretmenlik yaparken uyuşturucu operasyonunda tutuklanmış, satıcı olduğunu itiraf etmişti.

Öğretmenlikten men edilmeyen Ü.B bir de Bakanlık’ta görevlendirilmişti.

Ü.B o dönem gazetelerin manşetini yaptığı itirafla süslemiş ve uyuşturucu sattığını itiraf etmişti ancak yüz kızartıcı bir suç işlediği halde öğretmenlikten men edilmemiş hatta Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmişti.

İşte aynı kişinin öğrencilerin gelecekleriyle ilgili bir konuda söz sahibi olarak bir ekibe atanması birçok veliyi rahatsız etmişti!

Hademelikten Bakanlığa, oradan da YÖDİD üyeliğine!

H.M adlı kişi ise duyanların inanamadığı bir yükselişle hademelikten YÖDİD üyeliğine bir anda yükseldi.

Geçitkale Cumhuriyet Lisesi’nde hademeyken nedendir bilinmez Bakanlığa çekilen H.M, burada çalıştığı sırada da sahte diploma dağıtan Kıbrıs Toplum ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne (KTSBU) başladı, Lefkoşa’da çalışırken,

Güzelyurt’taki üniversiteden “mezun” oldu.

Diploması şaibeli H.M de YÖDİD’de görevlendirilmişti. Çocukların üniversite seçimini yapması için kurulan Danışma Ekibi’nde de yer almıştı!

YÖDİD Müdürü Behçet Çelebi ve Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, o dönem bu skandalların hiçbirine cevap vermemişti.

Bu kez da YÖDAK toplantısındalar!

Biri diploması şaibeli diğeri de tescilli uyuşturucu satıcısı olan iki kişi meslekten men edilmedi ve çocuklara danışman yapıldı.

Ü.B ve H.M son olarak da geçtiğimiz günlerde yapılan YÖDAK/Eğitim Bakanlığı toplantısında karşımıza çıktı.

İkili bu toplantıda Bakanlığa bağlı YÖDİD’i temsilen yer aldı.











Başa dön tuşu