InstagramKıbrısManşet

KYP: Hristodulidis’in polisi tutukladı, kelepçe taktı, kriminale götürdü, adi suçlular gibi sorguladı


Kıbrıs‘ın güneyinde siyasi faaliyetlerini sürdüren Kıbrıs Yeşiller Partisi (KYP), Yorgos Tattis ve Oz Karahan‘ın tutuklanmasını, “Yeni Polis Şefi için kötü başlangıç” olarak yorumladı

KYP: Hristodulidis’in polisi tutuklamakla kalmadı…

Yazılı açıklama yapan parti, Kıbrıs Cumhuriyeti’ne destek gösterisi yapan siyasi figürlerin 1 Ekim kutlamaları sırasında “Kıbrıs Cumhuriyeti tek çözümdür” sloganlı pankartlar açmaya çalıştıkları için tutukladığını belirtti.

Açıklamada, “Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis‘in polisi, bu iki kişiyi tutuklamakla kalmadı, elleri kelepçeli olarak Lefkoşa “Kriminal Soruşturma Departmanı’na götürdü ve burada adi suçlular gibi sorgulandılar” denildi.

Yorgos Tattis (solda) Oz Karahan

“Sıfır tolerans dönemine girmiş bulunmaktayız”

Parti açıklamasında, “Polis bu iki kişiyi akla hayale gelmeyecek iddialarla suçladı. Görünüşe göre bu, Başsavcının kovuşturmanın durdurulması emri vermesinin beklendiği davalardan biri değil. Yeni polis şefinin davayı ele alış şekli, görev süresi için kötü bir işarettir. Belli ki ‘uygunsuz’ olana sıfır tolerans dönemine girmiş bulunmaktayız” ifadelerine yer verdi.

Pankartı indirmeyi reddettikleri için tutuklandılar!! 











Başa dön tuşu