DünyaGüncelInstagramKıbrısSiyasetSürmanşetYaşam

Korkmazhan: ABD ve AB’nin arabuluculuk ve ateşkes çabaları tamamen göstermelik ve yalandır


Sol Hareket Dış İlişkiler Sekreteri Abdullah Korkmazhan, yaptığı yazılı açıklamada, ABD, AB ve İsrail’in Ortadoğu’yu bölgesel savaşa sürüklediklerini belirterek, Filistin ve Lübnan’da hedef gözetmeksizin uygulanan saldırıları şiddetle kınadıklarını, İsrail’in Nazi Almanya’sını aratmadığını kaydetti

Korkmazhan: ABD ve AB’nin arabuluculuk ve ateşkes çabaları tamamen göstermelik ve yalandır

Korkmazhan tarafından yapılan açıklamanın devamı şu şekilde:

“Siyonist İsrail devleti, Amerikan emperyalizminin Ortadoğu’daki uzantısıdır. ABD ve AB’nin arabuluculuk ve ateşkes çabaları tamamen göstermelik ve yalandır. ABD, AB ve Ortadoğu’daki uzantıları İsrail, bölgesel savaş yaratarak, Ortadoğu’yu yeniden dizayn etmek ve esas tehdit gördükleri İran ile Asya’ya yönelmek istemektedirler.

Siyonist İsrail devleti ve arkasını yasladığı batı emperyalizmi tüm Filistinli, Yahudi ve Ortadoğu halklarının düşmanıdır. Tüm dünyaya demokrasi ve insan hakları dersi veren başta ABD ve Avrupa Birliği, İsrail’in uyguladığı vahşeti her türlü ekonomik ve askeri imkân ile desteklemektedirler. Demokrasi ve insan haklarını dillerinden düşürmeyen sözde Batı medeniyeti, savaş ve kandan beslenen kapitalizmin en aşağılık biçimidir.

Ortadoğu ve Ukrayna’da yaşanan savaşlar, düşük yoğunluklu üçüncü dünya savaşıdır. Vekil güçler arasında süren sıcak savaşları esasında perde ardından yürüten, hegemonyalarını korumak ve yaymak isteyen büyük emperyalist güçlerdir.

“ABD, İsrail, AB ve İngiltere, Kıbrıs’ı Orta Doğu ve bölgedeki saldırıları için saldırı üssü olarak kullanmaya devam etmektedirler”

ABD, İsrail, AB ve İngiltere, Kıbrıs’ı Orta Doğu ve bölgedeki saldırıları için saldırı üssü olarak kullanmaya devam etmektedirler. Kıbrıslılar olarak emperyalist silah ve üsleri ülkemizden kovmadığımız, Kıbrıs’ı barış adasına dönüştürmediğimiz sürece, Filistin ve diğer halklara yönelik kanlı saldırılara ne yazık ki dolaylı destek sunmaktayız.

Kıyılarımıza vuran mülteci cesetlerinin failleri de Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren emperyalist barbarlardır. Suriye, Filistin, Lübnan ve diğer bölge ülkelerinde emperyalizmin eli ile yürütülen vekalet savaşları ve doğrudan saldırılar nedeniyle, ülkelerini, evlerini ve ailelerini terk etmek zorunda kalan insanlar, ne yazık Akdeniz’de boğularak ve çeşitli şekillerde can vermektedir.

ABD-AB emperyalizmine ve İsrail’e karşı direnen Filistin, Suriye, Lübnan halkları ve tüm ezilen halklar ile dayanışmamızı vurguluyoruz. Her türlü emperyalist saldırganlığa son verilmeli, Siyonist İsrail devleti insanlığa karşı işlediği suçlar nedeniyle cezalandırılmalı, işgal ettiği topraklardan şartsız geri çekilmeli ve Filistin’in özgürlüğünün, Orta Doğu coğrafyasında barışın önündeki engeller kaldırmalıdır”











Başa dön tuşu