GüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Hristodoulides: Benim için önemli olan sonuç elde etmek!


Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodoulides, 15 Ekim’de atanmış Cumhurbaşkanı Tatar, Hristodoulides ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres arasında gerçekleşeceği duyurulan üçlü toplantının Tatar’ın açıklamalarının aksine açık gündemli olmayacağını açıkladı

Hristodoulides: von der Leyen Baf’ta gerçekleşecek MED9 zirvesine katılacak!

Hristodoulides, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile New York’taki toplantısı da dahil olmak üzere parlamento parti liderlerine gelişmeler hakkında bilgi vermek üzere 7 Ekim Ulusal Konseyi’ni topladı.

Gelecek hafta Baf’ta gerçekleşecek olan dokuz Akdeniz AB üye ülkesinin (MED9) yaklaşan zirvesi hakkında konuşan Hristodoulides, zirveye Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in de katılacağını söyledi.

Ayrıca, Ürdün Kralı’nı bölgesel gelişmeleri ve AB ile Kıbrıs’ın mevcut zorlukların ele alınmasına nasıl katkıda bulunabileceğini görüşmek üzere zirveye katılmaya davet ettiğini söyledi.

“Görüşme müzakerelerin yeniden başlaması için bir ihtimal olup olmadığına odaklanacak”

Hristodoulides, 15 Ekim’de gerçekleşeceği duyurulan üçlü görüşme hakkında ise kendisine yöneltilen soruyu, toplantının  açık gündemli bir toplantı olmayacağını yineledi.

Hristodoulides, “Tartışma sadece görüşmelerin yeniden başlaması için bir ihtimal olup olmadığını belirlemeye odaklanacak ve Genel Sekreter’in girişimini oldukça önemli buluyorum” dedi.

Kıbrıs’ın bu fırsatı uzun zamandır aradığını ve hedefin, Crans-Montana’da kaldıkları yerden ve üzerinde anlaşılan çerçeveye dayalı olarak müzakereleri yeniden başlatmak olduğunu sözlerine ekledi.

Hristodoulides, “Toplantıya hazırlanıyoruz, bunu olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Yemeğe tüm ciddiyetimizle katılacağız ve olumlu sonuçlar elde etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

“Benim için önemli olan sonuç elde etmek”

“Bunun gerçekleşmesi olumlu. Bunun ötesinde, tartışmalara ve sonuca odaklanmayı tercih ediyorum. Benim için önemli olan bir sonuç elde etmek” ifadelerini kullanan Hristodoulides, bölgede artan tansiyon konusunda ise “Tüm komşularımızla dostane ilişkilere sahip bir devletiz ve bölgede Avrupa Birliği’ni temsil ediyoruz” dedi.











Başa dön tuşu