InstagramKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Öksüz: Koltuk sağlığı insan sağlığından daha değerli bu topraklarda…




Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği (KTEB) Başkanı Dr. Ecz. Umut Öksüz, “ilaca zam gelecek” duyumlarından sonra Türkiye‘deki ilaç firmalarının piyasaya ilaç vermeyi kısıtladığını söyleyerek, Kıbrıs‘ın kuzeyinde de hastalara bir kez daha “İlaç yok” denilmek zorunda kalınacağına işaret etti

Öksüz: Hastalara yine bir çok kalem ilaçta ‘YOK’ çekilecek

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Öksüz, memleketin gündeminin insan sağlığından çok uzakta olduğunu fakat gerçekleri hatırlatması gerektiğini söyleyerek, şu an Türkiye’de ilaç firmalarının ilaca zam gelecek duyumundan sonra piyasaya ilaç vermeyi ciddi miktarda kısıtladığını kaydetti.

Öksüz, “Eğer Türkiye’de ilaç firmalarının beklentileri karşılanmazsa bizim ecza depolarımız ilaç ithalini sınırlı miktarlarda yapabilecek ve en fazla 1 aya kadar ‘yine’ hastalara ilaçta bir çok kalemde YOK çekilecektir” dedi.

“Koltuk sağlığı insan sağlığından daha değerli bu topraklarda…”

Bunların, kendi vatandaşına yetecek ilacı kendi topraklarında ısrarla yeterince üretmenin önünü açmayan politikaların sonucu olduğunu vurgulayan Öksüz, “Biz çok söyledik, çok anlattık fakat yıllardır değişen bişey olmadı. Koltuk sağlığı insan sağlığından daha değerli bu topraklarda…” dedi.











Başa dön tuşu