InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özersay Hasan Küçük’ün açıklamasına işaret etti: Hayır oyunu Üstel mi kullandı ve kullandırttı?




Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Meclis Başkanlığı krizine yeni bir boyut kazandırarak, Ulusal Birlik Partisi‘nin (UBP) kendi adaylarını seçememesinin altında yatan sebebin seçtirilmiş Başbakan Ünal Üstel‘le ilgili olabileceğini söyledi

Özersay Hasan Küçük’ün açıklamasına işaret etti

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, “Kendi adaylarını Ünal Bey mi seçtirtmedi? Krizin arkasında bizzat kendi hayır oyu mu var?” diye sorarak, akılları bir kez daha karıştırdı.

Özersay, Özgür Gazete’nin gündeme getirdiği, UBP Milletvekili Hasan Küçük’ün “usulsüzlük itirafına” işaret ederek, muhalif görünen 5 vekilin evet oyu verdiğini açıkladığını hatırlattı.

Özersay, “Ünal beye de gösterdiklerine göre ve Ünal beyden de bu konuda bir yalanlama gelmediğine göre (ki delil de gösteriyor Hasan bey) bu söylenen büyük ihtimalle doğru” dedi.

Hasan Küçük’ten skandal itiraf: Kapalı zarf usulüne göre yapılan seçimde usulsüzlük yapmışlar!

Ünal Üstel söz verdiği, Faiz Sucuoğlu, Zorlu Töre ve Kutlu Evren’e oyun mu oynadı?

Özersay şöyle devam etti;

“O halde Ünal bey UBP kurultayında kendisine destek vermeleri karşılığında söz verdiği Faiz beye, Zorlu beye, Kutlu beye bilerek ve isteyerek kendisi ve yakın çevresinden birkaç başka UBP milletvekiliyle birlikte hayır oyu kullandı.

Bu isimlere verdiği sözü tutmaya çalıştığını aday yaparak gösterecek ancak ‘Muhalif 5 UBP vekili nedeniyle’ onları seçtiremeyecek ve bu duruma üzülecekti!!!

“Üstel Töre’nin tavrını hesaplamadı!”

Tabi Ünal beyin hesaplamadığı bir şey olup Zorlu bey zorlu çıkınca ve Meclis açılamayınca işler karışmış ve hesap bozulmuş gibi duruyor.

nal bey UBP milletvekili Hasan Küçük tarafından yapılan açıklamayı yalanlamadığı sürece bu krizi bizzat Ünal beyin yaratmış olması en olası ihtimaldir. Tabi UBP içinde bir başka muhalif beşli yoksa…

Ha bu arada Meclis içi seçimde oy pusulasının kenarını katlama, oyunu birine gösterme ve benzeri şeylerin seçimlerdeki serbest iradeye ve hukuka aykırı olması da ayrı bir skandal…”











Başa dön tuşu