GüncelInstagramKıbrısManşetSiyaset

Bağımsızlık Yolu: Yüksek Tansiyon Alçak Siyaset!




“kktc Cumhuriyet Meclisi” Başkanlık oylama sürecinde meclis kapısı önünde sloganlar atarak, dört gün süren seçimi protesto eden Bağımsızlık Yolu, basın açıklaması gerçekleştirdi. Bağımsızlık Yolu, mecliste oylama yapan vekillere “Yüksek tansiyon alçak siyaset!” sloganı ile gönderme yaptı

Tansiyonu Yükselen Halk!

Bağımsızlık Yolu Mali Sekreteri Münür Rahvancıoğlu, yakından takip ettikleri meclis başkanlık seçiminde tansiyonu yükselen tarafın halk olduğunu belirterek, halkın sıkıntılarına dikkat çekti. Asgari ücretlinin sorunlarının ortada olduğunu ifade eden Rahvancıoğlu, eğitimin ve sağlığın paralı hale geldiği, toplu taşımanın olmadığı, enerji ve barınmanın ciddi bir sıkıntı olduğu bir ülkede dört gün süren başkanlık seçiminin son iki gününde meclis önünde eylem yaptıklarını dile getirdi.

Dört gün boyunca meclis başkanı seçemeyen siyasi rejimin, artık miadını doldurmuş olduğunu vurgulayan Rahvancıoğlu, mevcut siyasi yapının dertleri ile halkın dertleri arasındaki açının her geçen gün büyüdüğünün altını çizdi.

Kendi tabutlarına son çiviyi kendi elleriyle çaktılar

Rahvancıoğlu, yoksulun, emekçinin, asgari ücretlinin, kadınların, sokakta mağdur durumda olan hayvanların derdini dert etmeyen, ancak kendi makamının, mevkisinin derdini dert edinen siyasal anlayışın, bugün aslında kendi tabutuna son çiviyi kendi elleriyle çaktığını söyledi.

Yeni bir rejim kurmak üzere harekete geçmeliyiz

Bağımsızlık Yolu’nun içinde bulunduğumuz bu duruma artık yeter dediğini belirten Rahvancıoğlu, emekten, halktan, yoksuldan ve ezilenden yana yeni bir rejim kurmak üzere harekete geçilmesi gerektiğine dikkat çekti. Rahvancıoğlu, Bağımsızlık Yolu’nun bu şiarla mücadele için tüm toplumsal muhalefeti güç birliği ve el birliği ile mücadele etmeye çağırdığını söyledi.

Bağımsızlık Yolu rezaletin tanığıdır ama tarafı değil

Meclisteki başkanlık seçiminin sonlanmasının ardından günlerdir bu rezalete maruz kalan tüm onurlu insanlara seslendiğini dile getiren Bağımsızlık Yolu Mali Sekreteri Münür Rahvancıoğlu, “Bağımsızlık Yolu, bu rezaletin tanığıdır ama bu rezaletin tarafı değildir. Rejim siyasetinin kendini içine düşürdüğü bu utanç verici durumdan, onlar utanmayacaklar ama biz hem kendi geleceğimiz için hem de ülkemizin içine düşürüldüğü bu durumdan dolayı vicdanlarımızda derin bir sızı hissediyoruz.

Biz mücadele azmi ile doluyuz. Onların kendilerini düşürdükleri bu durumdan, bizim hem kendimizi, hem geleceğimizi, hem çocuklarımızı bu kaos ve karanlıktan, bu örgütlü kötülükten, utanmazlıktan, aymazlıktan, kendi dışında hiçbir şeyi düşünmeyip halkını umursamayan bencil anlayıştan kurtarmamız gerekiyor” diye konuştu.

Biz onlardan çok daha fazla ve güçlüyüz

Mücadele etmekten vazgeçmememiz gerektiğinin altını çizen Rahvancıoğlu, “Bir gram hakkı olmayanların koltuğa yapışmak için yaptıklarını gördükçe bu ülkeyi emeğiyle var eden insanlar olarak hak ettiğimizi almak için onlardan on kat fazla inat etmemiz gerektiğini gösteriyor. Bugün yaşananlar bize mücadele etmemiz için umut, azim ve inat veriyor. Çünkü biz onlardan çok daha fazlayız çünkü biz onlardan çok daha güçlüyüz. Onları değil kendimizi, çocuklarımızı ve geleceğimizi önemseyerek bu karanlıktan çıkacağız. Çok daha derin karanlıklardan çıktık, çok daha kanlı asalakları ensemizden silkeleyip attık. Bunları da silkinip sırtımızdan atacağız. Bu rezaletin tanığıyız, bu rezaletin tarafı değiliz, bu rezaleti emeğimizle biz temizleyeceğiz. Mücadele için alanlarda buluşalım” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu