DünyaGüncelInstagramSiyasetSürmanşetYaşam

Thorpe: Üç yıl daha orada olacağım




Kral Charles‘ın parlamento resepsiyonunu bozan bağımsız yerli Avustralyalı senatör, istifa çağrılarını reddetti ve bir çalışanının Charles’ın başının kesildiğini gösteren sosyal medya paylaşımı için özür diledi

Thorpe: Üç yıl daha orada olacağım

Pazartesi günü Parlamento Binası’ndaki etkinlikte “siz benim kralım değilsiniz” diye bağırdıktan sonra uluslararası manşetlere çıkan Lidia Thorpe, Radio National’a şunları söyledi: “Üç yıl daha orada olacağım. Yani, biliyorsunuz, gerçeği söylemeye alışın”

Victoria’dan yerli senatör, güvenlik görevlileri onu salondan çıkarmadan önce monarkı soykırım suçlamalarıyla yüzleştirerek “kemiklerimizin, kafataslarımızın, bebeklerimizin, halkımızın” iadesini talep etti.

Daha önce milli marş sırasında sırtını dönmüştü.

Muhalefet lideri Thorpe’un istifasını istedi

Muhalefet Lideri Peter Dutton, Thorpe’un istifasını istedi ve sisteme karşı çıkarken “sistemden yılda çeyrek milyon dolar kazanan” birinin istifa etmesi gerektiğini öne sürdü.

Thorpe, Dutton’ın eleştirilerini reddederek şunları söyledi: “Onu parlamentoda her gördüğümde ters yöne yürüyor, bu yüzden oturup sohbet etmek istemiyor”

Liberal politikacıların Thorpe’u kınama planları, Gölge Dışişleri Bakanı Simon Birmingham’ın ona “bu tür maskaralıklar için çok istediği oksijeni” vermemesi konusunda uyarmasının ardından sekteye uğrayabilir.

Charles’ın başının kesildiği bir karikatür paylaşıldı!

Tartışma, Kral Charles’ın başının kesildiğini gösteren bir karikatürün Thorpe’un Instagram Hikayesinde kısa bir süre görünmesinin ardından yoğunlaştı.

Thorpe, resmi hemen kaldırdı ve özür diledi, bunun bilgisi olmadan bir personel tarafından paylaşıldığını açıkladı.

Thorpe, Instagram’da “Herhangi birine karşı şiddeti teşvik edebilecek herhangi bir şeyi bilerek paylaşmam. Benim amacım bu değil” diye yazdı.

Gunnai, Gunditjmara ve Djab Wurrung kadını protestosunu savunurken, monarşinin sömürge adaletsizliklerinden sorumlu olup olmadığını sorguladı: “O zaman neden ataları için özür dilemiyor? Neden bu ülkede gerçekleşen binlerce katliam için üzgünüm demiyor?”

İskân Bakanı Clare O’Neil, hükümetin “Liberallerin özellikle neyle ortaya çıkacağını görmek istediğini” söyleyerek olası bir kınama önergesini destekleme konusunda kesin bir tavır sergilemedi.











Başa dön tuşu