InstagramKıbrısManşetSiyaset

Ekinci: UBP hukuksuzluğu ve keyfiliği prensip edinmiş bir partidir




Cumhuriyet Meclisi eski Genel Sekreterlerinden Anayasa Hukukçusu Mehmet Öner Ekinci, Meclis Başkanlığı Krizi‘nin hala bitmediğine işaret ederek, çift mühürlü oy pusulalarının geçersiz olduğunu bir kez daha belirtti

Ekinci: Çift mühürlü pusulaların geçersizliğini inkara kalkıyorlar

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ekinci, hükümeti oluşturan partilerin milletvekillerinin tümden akıl tutulması yaşadıklarını belirterek, bu vekillerin hukuku, Meclis İçtüzüğünü ve teamülleri; hukuk dışı amaçsal yorumlarla, uygulama hatalarıyla altüst ettiklerini kaydetti.

Ekinci, “Çift mühür taşıyan oy pusulalarının geçersizliğini inkara kalkıyor ve parlamento hukukunun olumlu yönde gelişiminin önüne, salt partisel çıkarlarını korumak ve engelleri zorlamalı da olsa aşabilmek amacıyla takozlar koyuyorlar” dedi.

“UBP hukuksuzluğu ve keyfiliği prensip edinmiş bir partidir”

Ekinci şöyle devam etti;

“Tabii bu tür eylemler, bu tür yaklaşımlar, dünden bugüne UBP ile özdeşleşmiş eylem ve yaklaşımlardır. UBP kendine her zaman hukuksuzluğu ve keyfiliği prensip edinmiş bir partidir.

UBP’lilerin, “Biz işimizi biliriz, ülkenin en büyük partisiyiz ve böyle olmaya da devam edeceğiz.

Bizi, ister Çıkar dağıtıcı, ister kayırmacı, ister rant dağıtıcısı, ister patronaj sisteminin yerleştiricisi, ister devlet kaynakları yandaşlara peşkeş çekmekle, ister hukuk dışı uygulamalarla, ister Anayasayı çiğnemekle ünlenmiş bir parti nitelemeleriyle suçlayınız, biz her koşulda bu ülkenin bayrak taşıyıcısı, KKTC’nin gerçek savunucusu ve de halk tarafından desteklenen en büyük partiyiz” dediklerini duyar gibiyim.

“Görünen o ki; UBP’liler hiç değişmeyecekler”

Halkı ayağa düşürdünüz, yetmez kendi ahlakınızı yitirdiniz, halkın da ahlakını bozdunuz, sizi, yasal ve de hukuksal olsun veya olmasın her tür sorununu çözen araçlar olarak görüyorlar; “Sermayenin kölesisiniz, devlet kaynaklarını yandaş sermayeye, sizi besleyen sermayeye peşkeş çekerek, yandaşlarınızı ve çocuklarını sınamasız, hiçbir nitelik aramadan işe alarak, dağı taşı yandaşlarınıza peşkeş çekerek, devletle partiyi bütünleştirerek, hem devleti hem de devlet yönetimini çökerterek büyümek sizi hiç mi rahatsız etmez?” dediğimiz zaman, bunlar hep sizin uydurmanız; halk bizden memnun olmasa, yaptıklarımızı beğenmese her seçimde birinci parti olmayız biçimindeki bir savunma ile karşılaşırsınız.

Görünen o ki; UBP’liler hiç değişmeyecekler. Çıkarları için, iktidarlarını sürdürmek için her tür aracı kullanmaktan, makyavelist politikaları uygulamaktan asla vazgeçmeyecekler.

Bakmayın, vatan severliklerine, bakmayın milliyetçiliklerine, bakmayın halkçılıklarına; onlarda ne yurt sevgisi ne insan sevgisi ne eşitlik duygusu ne adalet duygusu ne hakkaniyet duygusu ne dürüstlük ne Anayasaya ne de hukukun üstünlüğüne saygı bulunmamaktadır”











Başa dön tuşu