Adli OlaylarInstagramKıbrısManşetYaşam

Sosyal Tahkikat Raporu: “Hayatı ve psikolojisi normaldi”




İskele Kaza Mahkemesi‘nde bugün kararın okunacağı 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur cinayeti davasında verilen aranın ardından savunma avukatı Yünsal İlhan Mahkemeye gelmedi, Savcılık Sosyal Hizmetler Uzmanı Hacer Okyay‘ı tanık olarak dinletti, Mahkeme savunmanın tehir taleplerini bir kez daha reddetti, karar 14.00’da okunacak

Savunma avukatı yine gelmedi

Savunma avukatı Yünsel İlhan, verilen aranın ardından başlayan duruşmada yine hazır bulunmadı, İlhan’ın yerine salonda bulunan avukat bir kez daha tehir istedi, Mahkeme heyeti bu talebi bir kez daha reddetti ve Savcılığın tanığı Sosyal Hizmetler Uzmanı, Mağusa Sosyal Hizmeler Şube Amiri Hacer Okyay‘ı dinletti.

Okyay’ın kendi imzasını taşıyan ve 9.9.2023 tarihinde sanık Altundağ ile Merkezi Cezaevi‘nde yapılan görüşme sonrası hazırlanan Sosyal Tahkikat Raporu’nu Mahkemeye emare sunmak istedi.

Savunma bu rapora itirazlarını olduğunu ve raporun ihtilaf konusu olduğunu belirterek emare yapılmasına itiraz etti. Mahkeme itirazı reddetti ve rapor emare 195 olarak kaydedildi.

Sosyal hizmetler uzmanı Okyay dinlendi

Raporla ilgili konuşan tanık Okyay, 2.7.2001 Mağusa doğumlu olan Altundağ’ın Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Uluslararası Ticaret Bölümü 1. sınıf öğrencisi olduğunu aktardı.

3 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan Altundağ’ın, kendilerine ait Mağusa’da 3+1 bir apartman dairesinde ailesiyle yaşadığını, anne ve babası tarafından sevilen mutlu bir çocuk olduğunu, annesinin lise mezunu bir ev hanımı, babasının ise üniversite mazunu bir banka çalışanı olduğunu aktaran Okyay, Altundağ ile görüşüldüğü sırada sanığın 22 yaşında olduğunu da hatırlattı.

Görüşme boyunca Altundağ’ın saygılı, sakin ve normal davrandığını, Altundağ’ın çevresinde de saygılı, sevilen ve vicdanlı biri olarak bilindiğini belirten Okyay, Altundağ’ın işlediği cinayetten de pişmanlık duyduğunu ve geceleri uyuyamadığını söylediğini aktardı.

Raporun tamamı Mahkeme tarafından okunmuş adledildi ve savunmaya istintak yapıp yapmayacağı soruldu.

Savunma avukatı, bu davayı başından beri yürüten kişinin Avukat Yünsal İlhan olduğunu, onun istintak yapması gerektiğini söyleyerek tehir istedi, Mahkeme bu talebi reddetti.

Savunma istintak yapmadı ve duruşma, kararın açıklanması için saat 14.00’a ertelendi.

Özgür Gazete/Pınar Barut

Savunma avukatı duruşmaya gelmedi, Mahkeme heyeti gelmesini emretti











Başa dön tuşu