InstagramKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Özgör: Hayat kurtarmanın en öncelikli yolu; İş sağlığı ve güvenliği uygulamalarıdır




İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği (İSG-BİR) Başkanı Erkay Özgör, Yenidoğan Yoğun Bakımı‘nda yaşanan skandalı İş sağlığı ve güvenliği açısından değerlendirdi, denetimlere dikkat çekti

Özgör: Hayat kurtarmanın en öncelikli yolu; İş sağlığı ve güvenliği

Birlik adına yazılı açıklama yapan Özgör, yaşanan bu acı olayda, masum bir yavryu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşarken şu anda hayatta kalma mücadelesi veren diğer bebekler için de umut ve dua içerisinde olduklarını söyledi.

Özgör, “Sağlık sektöründe iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları diğer tüm sektörlerde olduğu gibi hayat kurtarmanın en öncelikli yolu olup, iş sağlığı ve güvenliği açısından tüm çalışmaların dikkat, titizlik ve özenle yapılmasını ve bu konunun önemsemesini gerektirir” dedi.

“Çalışma Dairesi tüm sağlık kuruluşlarında denetimleri aralıksız sürdürmelidir”

Özgör açıklamasına şöyle devam etti;

“Bu elim hadise, iş güvenliği önlemlerinin en küçük ayrıntısına kadar uygulanması ve denetimlerin eksiksiz yapılmasının ne kadar hayati olduğunu gözler önüne sermektedir.

Bir daha böyle acı olayların yaşanmaması için, Çalışma Dairesi tarafından artan denetimlerin tüm sağlık kuruluşlarımızda da aralıksız sürdürülmesi gerektiğini vurguluyoruz.

Hayatını kaybeden yavrumuza Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerken, yoğun bakımda tedavi gören diğer bebeklerimiz için sağlık diliyoruz.

İSG-BİR olarak, bu tür olayların tekrarlanmaması için, hep birlikte daha güvenli bir sağlık hizmeti sağlama yolunda adımlar atılması için konunun takipçisi olacağını kamuoyuna paylaşırız”











Başa dön tuşu