
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü, Yenierenköy‘de meydana gelen öğrenci otobüsü devrilmesi olayında tek tesellinin can kaybı yaşanmamış olması olduğunu vurgulayarak, güvenli toplu taşımanın lüks değil hak olduğunu vurguladı
CTP Gençlik: Ülkemizde hâlâ 40 yaşını aşmış araçlarla öğrenci taşımacılığı yapılıyor
Yazılı açıklama yapan örgüt, “Güvenli toplu taşıma lüks değil, bir haktır” diyerek, devletin öğrencilerin eğitim hakkını gözetmekle yükümlü olduğu kadar, bu hakka güvenli bir şekilde erişimlerini sağlamakla da sorumlu olduğunu hatırlattı.
CTP Gençlik Örgütü şunları kaydetti;
“2025 yılına gelmiş olmamıza rağmen, ülkemizin bazı bölgelerinde hâlâ 40 yaşını aşmış araçlarla öğrenci taşımacılığı yapılmaktadır. Yolların bakımsızlığı ve yöneticilerin ihmalkârlığı, her geçen gün öğrencilerin hayatını daha da büyük bir tehlikeye atmaktadır.
Geçtiğimiz hafta Yenierenköy’de otobüsün devrilmesiyle yaşanan kazanın denetim eksikliğinden kaynaklandığı açıkça ortadadır.
Can kaybı yaşanmamış olması, bu elim olayda tek teselli kaynağımızdır.
Kazada yaralanan tüm kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü olarak bu olayın ve trafikte daha güvenli ve sürdürülebilir bir sistemin kurulmasının takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz”