
İskele Bekirpaşa Lisesi‘nde bugün yapılacak olan grevleri, Bakanlar Kurulu tarafından yasaklanan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), İskele Evkaf Türk Maarif Koleji ve İskele Ticaret Lisesi’nde greve gitti
KTOEÖS grev adreslerini değiştirdi, okul sayısını 2’ye çıkardı
KTÖEOS dün, Ankara‘nın dayatması “başörtüsü tüzüğü” mücadelesinin simgesi haline gelen ve öğretmenleri Bakanlık tarafından baskıya uğrayan Bekirpaşa Lisesi’nde grev yapacaklarını açıklamış, Bakanlar Kurulu ise dün gece geç saatlerde toplanarak grevi 60 gün süreyle yasaklamıştı.
Bunun üzerine KTOEÖS’e destek vermek için Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası da (KTÖS) İskele Şht. İlker Karter İlkokulu’nda greve gitmişti.
KTOEÖS, tek bir okula yönelik çıkarılan grev yasağı kararının ardından adresi değiştirdi ve İskele Evkaf Türk Maarif Koleji ve İskele Ticaret Lisesi’nde greve gitti.
Sendika basın açıklamasını ise yine Bekirpaşa Lisesi önünde yapacak.



















