
Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Başkanı Görkem Çelik, Ceza Yasası‘nda yapılan değişikliğin ifade ve basın özgürlüğüne yapılan bir sınırlama olduğunu vurguladı ve bunun sadece medyayı değil toplumun tamamını etkileyen bir unsur olduğunu söyledi
Çelik: Sadece medyayı değil toplumun tamamını doğrudan etkiler
Yazılı açıklama yapan Çelik, Meclis’te yasalaşan ve basın özgürlüğünü kısıtlayan düzenlemeyi kaygı ve üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, demokratik bir toplumun temel taşlarından biri olan ifade ve basın özgürlüğüne yönelik her türlü sınırlamanın, yalnızca medyayı değil, toplumun tamamını doğrudan etkileyen bir unsur olduğunu vurguladı.
Çelik, “Şeffaflık, hesap verebilirlik ve kamu yararı ilkeleri, özgür bir basın ortamı olmadan varlığını sürdüremez” dedi.
“Özgür basının yanındayız”
Çelik şöyle devam etti;
“Bu yasanın, demokratik değerlerle bağdaşmadığı gibi son dönemlerde kamuoyunda ciddi rahatsızlık yaratan yolsuzluk ve sahte diploma benzeri haberlerin böylesi yasalarla gizlenmeye çalışıldığı algısı hepimiz için kaygı vericidir. Toplumda güvensizlik yaratan olayların özgür basına sansür getirmekle değil, tam aksine, basını bu gibi olayların tekrar edilememesi yönünde etkili kullanma yaklaşımının doğru olacağı inancındayız.
Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) olarak, basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğünün yalnızca bir hak değil; demokratik bir toplumun varlığını sürdürebilmesinin en temel güvencesi olduğu düşüncesiyle özgür basının yanında olduğumuzu önemle vurguluyoruz”



















