EkonomiInstagramKıbrısManşet

Maliye takvimlendirme yaptı, ek mesaiye kalmama eylemi askıya alındı







Kamuda örgütlü sendikalar, 4 aydır ödenmeyen ek mesailer konusunda Maliye Bakanı Özdemir Berova ile görüştü. Geriye dönük ödemelerin takvimlendirildiği görüşme sonrasında “ek mesaiye kalmama” eylemi de askıya alındı

Bengihan: Maliye takvimlendirmeye uymazsa eylemlerimizi tekrardan başlatacağız

Sendikalar adına açıklama yapan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Berova’nın çağrısı üzerine dün ek mesai ödenekleri konusunda bir görüşme gerçekleştirdiklerini, ek mesailerin ödenmesi konusunda Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı takvimlendirme çalışmasının kendilerine sunulduğunu belirtti.

Bengihan, “Buna göre; Ocak ayı ek mesailerinin 12 Mayıs, Şubat ayı ek mesailerinin 15 Haziran tarihlerinde ödenmesi; Mart ve Nisan aylarına ait ek mesailerin ise Temmuz ayı içerisinde (2 kez) ödenebilmesi için çalışma yapılacağı konusunda Maliye Bakanlığı ile Sendikalarımız arasında uzlaşı sağlanmıştır” dedi.

Bu çerçevede; çalışanların angarya çalışmama hakkını kullanarak başlatmış olduğu ek mesaiye kalmama eylemini askıya aldıklarını açıklayan Bengihan, “Maliye Bakanlığı’nın bu takvimlendirmeye uymaması durumunda eylemlerimizi tekrardan başlatacağımızı tüm kamuoyuna duyururuz” dedi.

KTAMS, KAMUSEN, GÜÇ-SEN, KAMU-İŞ, K.T. HEMŞİRELER VE EBELER SENDİKASI, TIP-İŞ













Başa dön tuşu