KıbrısManşet

Avcıoğlu: Asbaşkan olduğum dönemde 444 bin dolar ceza kesildi


Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nun (Kıb-tek) eski asbaşkanlarından Yusuf Avcoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’ya kendi dönemini hatırlattı; “Asbaşkan olduğum dönemde limit üstü yakıt getiren firmaya 444 bin dolar ceza kesildi” vurgusunu yaptı

Avcıoğlu: Arıklı konuları çarptırıyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Avcıoğlu, Arıklı’nın konuları çarptırarak işin içinden sıyrılmaya çalıştığını belirtti.

 Arıklı’nın “Avcıoğlu’nun Asbaşkanlık yaptığı dönemde de Teknecikten Kara Duman çıkıyordu” ifadelerine sert tepki gösteren Avcıoğlu, kendi döneminde limit üstü yakıt getiren firmaya 444 bin dolar ceza kestiklerini belirtti. 

“Sözleşmede açıkça yazıyor”

Sözleşme süresince 2 kere limit aşımında Ceza alan firmanın Kıb-tek  İhalelerinden 2 yıl men edilmesi gerektiğinin açıkça yazdığını belirten Avcıoğlu, “Bu kuralı uygulayarak 3 kere limit aşımı yapan firmayı men ettiniz mi? Birinci sevkiyat yakıt teslim alındığında ve analizler limit üstü çıktığında, aynı depodan alınacak sonraki sevkiyatların da limit üstü olacağını bilmiyor muydunuz?” sorularını yönetti.

“Sonuçları neden gizlediniz?”

Arıklı’nın bile bile limit üstü yakıtı aldığını vurgulayan Avcıoğlu,  yakıt analiz sonuçlarının halktan ve sivil toplum örgütlerinden neden gizlendiğini sordu.

İşte Avcıoğlu’nun diğer ifadeleri;

Peki Kara Duman konusunda biz ne dedik?
1-) Buhar Türbinlerinde santral devreye alınırken 6 adet olan brülörler (yakıcılar) sırayla devreye girer. İlk devreye girişleri sırasında, hava-yakıt oranı otomasyon ile tutturuluncaya kadar kısa bir süre kara duman atar, bu normaldir, kısa süreli olarak oluşur ve ayar tutturulduğu andan itibaren son bulur.

2-) Dizel Jeneratörlerin yakıt seperatörlerinden çıkan slacın, Buhar Türbinleri için kullanılan günlük yakıt tankına basılarak yakılması sebebiyle de oluşabilmektedir.
Lakin tüm bunlar yalnızca buhar Türbinlerinde oluşur!
Şimdi ne oluyor?

Sadece Buhar Türbinleri değil, Dizel Makinaların bacasından da kara duman çıkıyor.
Neden?
Aldığınız Yakıtın Kalorifik Değeri düşük de ondan!
Aldığınız Yakıtın içerisinde Deniz Suyu var da ondan!
Aldığınız Yakıtın içerisinde Atık Yağ var da ondan!

Ben söylemiyorum, tüm bunlar test sonuçları ile belgeli.
Siz ne dediniz?

Yok öyle bir şey, Yakıtımız kaliteli demiştiniz! Hani kaliteliydi?
Bu halka yalan söylerken hiç mi yüzünüz kızar mıyor?
Vatandaşı zehirlenirken hiç mi yüzünüz kızar mıyor?
Jeneratörleri bozanbu yakıtı kullanırken hiç mi yüzünüz kızar mıyor?











Başa dön tuşu