KıbrısManşet

Özersay’dan skandal iddia: TC’ye boş çek mi verdiniz?




Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Başbakan Ersan Saner‘in, Türkiye‘de yaşanan yangın ve felaketi sonrası KKTC‘nin bağış yaptığı söylenen 17 milyon TL’lik yardım çekinin de boş olduğunu söyledi

Özersay: Sivil toplum örgütlerini arayıp para mı talep ediyorsunuz?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, inanılmaz bir iddia ortaya attı ve ‘KKTC Türkiye’ye 17 milyon TL yardım yaptı’ diyerek servis edilen haberdeki yardımın yapılmadığını ve çekin boş olduğunu söyledi.

“Yani gerçekten bunu da mı yaptınız?” diye soran Özersay, ortada toplanan bir para yokken varmış gibi yaparak yardım yapıldığının ve şimdi Başbakanlık üzerinden sivil toplum örgütlerini arayıp para talep edildiği iddialarının doğru olup olmadığını sordu.

“Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine neyi sundunuz sayın Saner?”

Geçen ay Başbakan Saner’in, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile bir araya geldiğinde basına “Saner sel ve yangın mağdurları için toplanan 17 milyon TL’yi Oktay’a sundu” şeklinde haber servis edildiğini hatırlatan Özersay, “Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine neyi sundunuz sayın Saner?” diye sordu.

Özersay, “Henüz toplanmamış olan parayı sunar gibi yapıp siyasi şov mu yaptınız? Geçtiğimiz gün ödül kazananlara boş zarf verdiğiniz gibi bu konuda da yardım yapmış gibi görünmek için boş çek mi verdiniz?
Gerçekten inanılır gibi değil” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu