KıbrısManşet

Özersay: Bu durumun oluşmasında Tatar’ın da sorumluluğu var




Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, herkesin Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) kendi içerisinde yaşadığı istikrarsızlık nedeniyle darmadağın olduğunu vurgulayarak, “Bunu yapmaya hakkınız yok” dedi

Özersay: UBP kendi içinde yaşadığı istikrarsızlık yüzünden devlet darmadağın edildi

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu‘nda konuşan Özersay, devletin itibarının bittiğini belirterek, “Siz bundan rahatsız olmuyorsanız bizim muhalefet olarak söyleyecek bir şeyimiz yok” dedi.

UBP’nin kendi içinde yaşadığı istikrarsızlık yüzünden devletin darmadağın edildiğini belirten Özersay, “Bunu yapmaya hakkınız yok” dedi

En fazla 3 ay sonra yine aynı şeylerin yaşanacağını söyleyen Özersay, “Şimdi değilse, 3 ay sonra erken seçimi konuşma noktasına geleceğinizi siz de biliyorsunuz” dedi.

“Bu durumun oluşmasında Tatar’ın da sorumluluğu var”

Özersay, bu durumun oluşmasından Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar’ın da sorumluluğu olduğunu söyleyerek, “Demokratik teamÜllere aykırı bir şekilde parti başkanı dururken partiden bir başka vekile hükümeti kurma görevi vermesi ama bunun bir adım da otesine geçerek ‘ben buna karar vermem’ diyor” dedi.

YDP ve DP’nin hükümetin bozulma noktasında kamuoyunda samimi bulunmadığını belirten Özersay, “Sucuoğlu’nun görevden gitmesi için bu adımların atıldığını herkes biliyor” dedi.

“Bunu hazmedecek misiniz?”

“Bunu hazmedecek misiniz, içinize sindiriyor musunuz, bunun böyle olması size normal geliyor mu?” diye soran Özersay, milletvekillerine ‘iradeyi size emanet eden seçmene sorumluluk hissediyorsanız, illa ki hükümette olmanız gerektiğine inanıyorsanız, başbakanlık konusunda ısrarcı olmadan bir an önce CTP ile geniş tabanlı hükümet için masaya oturun’ çağrısı yaptı.











Başa dön tuşu