Adli OlaylarInstagramKıbrısManşet

M.E.C. 2 gün tutuklu kalacak







Ercan Havalimanı işletmecisi T&T şirketinin şikayeti üzerine, “Verilerin Kötüye Kullanımı” suçundan tutuklanan, Bilgi İşlem Bölümü eski çalışanı M.C.E mahkemeye çıkarıldı. İddialara göre; havalimanının işletim sistemine uzaktan erişim sağlandı ve sistemdeki verilerin silinmesi için virüs yazılım programı yüklendi. Şirket yetkilileri casus yazılımın fark edilerek engellendiğini ve herhangi bir veri kaybı olmadığını belirtti

Polis: İleri tarihli virüs yazılımı yüklendi, veriler silinmeden fark edildi

Polis memuru Ozam Yener mahkemeye olguları aktardı, 23 Haziran’da Demirhan Polis Karakolu’na gelen T&T Havalimanı İşletmeciliği şirketi yetkilisinin vermiş olduğu bilgide; şirkete ait Ercan Havalimanı sisteminin bağlı olduğu ana sunucu içerisindeki işletim sistemine, 22 Haziran tarihinde ve saat 23:20 raddelerinde uzaktan erişim sağlanarak, sistemdeki verilerin 2 Ağustos tarihinde saat 12:00’da silmesi için bir virüs yazılımı yüklendiğini söylediğini aktardı.

Polis ayrıca şirket yetkilisinin; söz konusu yazılımın bilgi işlem personeli tarafından tespit edilip durdurulduğunu ve herhangi bir veri kaybı olmadığını, ana sunucuya herhangi bir zarar verilmediğini, konuyla ilgili iş yerinden istifasını veren bilgi işlem sorumlusundan şüphelendiklerini ve konunun polis kayıtlarında kalmasını ve araştırılmasını talep ettiğini söyledi.

Polis, Ercan Havalimanı’nda bulunan sunucuları kuran şirketin göndermiş olduğu log kayıtlarında, konu yazılımın sunucuya yüklendiği tarih ve saatlerde, sunucuya hangi şirketten bağlandığının tespit edildiğini açıkladı.

Söz konusu şirketten alınan log kayıtlarının incelenmesi ve Ercan Havalimanı’ndaki ana sunuculara başka yazılımların atılıp atılmadığının araştırılması gerektiğini belirterek, 2 gün ek tutukluluk süresi talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi, zanlının 2 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

(Kamalı Haber)















Başa dön tuşu