DünyaInstagramSürmanşet

Organize eden kişinin Dion Cini olduğu belirtildi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanlık Seçimleri için Cumhuriyetçi Parti’nin aday adaylarından olan Eski ABD Başkanı Donald Trump‘ın destekçileri, beyzbol maçında “Ya Trump ya Ölüm” yazılı pankart açtı

Yankees-Detroit Tigers maçında Trump destekçileri pankart açtı

New York‘taki Yankee Stadyumu’nda oynanan Yankees-Detroit Tigers maçında Trump destekçilerinin, “Tanrı Amerika’yı Kutsasın” şarkısı çalarken “Ya Trump ya Ölüm” ifadelerinin bulunduğu pankartı açması, sosyal medyada gündem oldu.

Büyük bir izleyici kitlesi bulunan Yankees-Detroit Tigers maçında söz konusu pankartın açılmasına tepki gösterip “spora siyasetin karıştırılmasını” eleştirenler oldu.

Organize eden kişinin Dion Cini olduğu belirtildi

“Ya Trump ya Ölüm” etiketi, X (Twitter) sosyal medya platformunda gündem olurken, eski ABD Başkanı’nın destekçilerinin söylemlerini sertleştirdiği dikkati çekti.

Organize eden kişinin ABD’de bazı kamu alanlarına girişi yasaklanan ve kendini “profesyonel kışkırtıcı” olarak tanımlayan Dion Cini olduğu belirtildi.

Yankee Stadyumu’nda 2021’de de Trump destekçisi iki kişi “Trump Kazandı” mesajlı pankart açmış, güvenlikle yaşanan arbededen sonra stadyumdan çıkarılmıştı.











Başa dön tuşu