DünyaInstagramSürmanşet

Derne tahliye ediliyor

Libya‘da 10 Eylül’de meydana gelen sel felaketinde Derne kentindeki ölenlerin sayısı 6 binin üzerine çıktı, binlerce kişi ise hala kayıp

Binlerce kişi hala kayıp

Ülkenin resmi haber ajansının bildirdiğine göre, sadece Derne kentindeki selde ölenlerin sayısı 6 bini aştı, binlerce kişi ise hala kayıp. Kentin belediye başkanı, sel felaketinde ölenlerin, kayıpların sayısına bağlı olarak 18 ila 20 bine ulaşabileceğini söyledi. Öte yandan Derne’de defnedilenlerin sayısının 2 bin 90’a ulaştığı, bunlardan 1100’ünün ise kimliği belirlenemeden toprağa verildiği belirtildi.

Ölü sayısı 20 bini bulabilir

Libya'da sel felaketi: Ölü sayısı 20 bine ulaşabilir - 9

Derne Belediye Başkanı Abdulmenam Al-Ghaithi, Al Arabia kanalına yaptığı açıklamada, sel felaketinde ölenlerin, kayıpların sayısına bağlı olarak 18 ila 20 bine ulaşabileceğini söyledi.

Ülkenin doğusundaki Temsilciler Meclisi tarafından atanan hükümetin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık el-Harraz da “Derne kentinde defnedilenlerin sayısı 2 bin 90’a ulaştı, bunlardan 1100’ü kimliği belirlenemeden toprağa verildi.” açıklamasında bulundu.

Libya'da sel felaketi: Ölü sayısı 20 bine ulaşabilir - 8

Orta Akdeniz’de etkili olan ve 10 Eylül’de Libya’nın doğusunu vuran “Daniel” fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuştu.











Başa dön tuşu