DünyaInstagramSürmanşet

Albanese: İnsani felaket göz önüne alındığında bu sorumsuzluktur


Geçici ateşkesin ardından İsrail ordusu Gazze‘ye yönelik saldırılarını sürdürürken ve Gazze’nin güneyinden İsrail’e roketler atılırken, yardım kuruluşları çatışmaların yeniden başlamasının bölgede zaten kötü olan insani durumu daha da kötüleştireceğini söylüyor

Albanese: Gazze’deki nüfus daha fazla şiddete, daha fazla bombalamaya dayanamaz

Birleşmiş Milletler’in İşgal Altındaki Filistin Toprakları Özel Raportörü Francesca Albanese, BBC’ye verdiği demeçte ateşkesin sona ermesinin “ciddi bir hata” olduğunu söyledi.

Albanese, “Gazze’deki insanların içinde bulunduğu insani felaket göz önüne alındığında bu sorumsuzluktur” dedi ve ekledi:

“Gazze’deki nüfus daha fazla şiddete, daha fazla bombalamaya dayanamaz”

“Mümkün olan tek çıkış yolu olarak uluslararası hukuka uyma”

İleriye dönük en iyi çözümün ne olduğuna dair düşüncesi sorulduğunda ise Albanese, uluslararası toplumun “hem İsraillilerin hem de Filistinlilerin çıkarına olacak şekilde, mümkün olan tek çıkış yolu olarak uluslararası hukuka uyma konusunda gerçek bir liderlik sergilemesi gerektiğini” söyledi.

Albanese, Hamas’ın askerden arındırılması ve İsrail ordusunun geri çekilmesi için işgal altındaki Filistin topraklarında bağımsız bir barış gücü operasyonuna ihtiyaç olduğunu söyledi.

BM İnsan Hakları Konseyi belirli bölgelerdeki durumu takip etmek ve raporlamak üzere bağımsız uzmanlardan oluşan özel raportörler atıyor.

UN rapporteur says end of truce is a ‘serious mistake’











Başa dön tuşu