DünyaInstagramKıbrısManşet

Adalet sistemindeki personel ihtiyacı gerekçeler arasında yer aldı

TC Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Genel Kurul kararı kapsamında 42’si Türkiye’de 6’sı Kıbrıs’ın kuzeyinde olmak üzere toplam 48 adalet meslek yüksekokulunu kapattı

Yeni açılan önlisans programlarından uygun lisans programlarına dikey geçiş yapılabilecek

Üniversiteler bünyesindeki “adalet” ve “hukuk büro yönetimi ve sekreterliği” önlisans programları dönüştürülerek “mahkeme büro hizmetleri” programı açılabilmesine karar verildi.

Adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokulları adı altında yine aynı üniversitelerde yönetimlerin teklifi ile devam edebilecek, yeni açılan önlisans programlarından uygun lisans programlarına dikey geçiş yapılabilecek.

Mevcut öğrencilerin statüleri ve öğrencilik hakları korunarak kapatıldı

23 Kasım’da imzalanan YÖK Genel Kurul kararları ile önemli bir uygulamaya gidildi. YÖK’ün resmi yazısında, Adalet Bakanlığı’nın ihtiyaç planlamaları ile adalet sistemindeki personel ihtiyacı gerekçeler arasında yer aldı. Buna göre 42’si Türkiye’de altısı Kıbrıs’ın kuzeyinde toplam 48 meslek yüksekokulu kapatıldı.

Kanunla kurulduğu için kapatılamayan İstanbul, Ankara ve Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki adalet meslek yüksekokulları hariç diğer meslek yüksekokullarının kapatılmasına karar verildiği bilgisinin yer aldığı yazıya göre, hukuk ayrıntılı alanında bulunan adalet önlisans programı ile büro hizmetleri ve sekreterlik ayrıntılı alanındaki hukuk büro yönetimi ve sekreterliği önlisans programı mevcut öğrencilerin statüleri ve öğrencilik hakları korunarak kapatıldı.

Kapatılan okullar:

Kaynak: Medyascope











Başa dön tuşu