DünyaInstagramSiyasetSürmanşet

Dedetaş’ın hikayesi: AKP yasaklamıştı

Türkiye‘de dün gerçekleşen yerel seçimlerde, İstanbul‘un önemli ilçelerinden ve TC cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın da oturduğu ilçe olan Üsküdar‘da Gemi Mühendisi Sinem Dedetaş zafer kazandı

Dedetaş’ın hikayesi: AKP yasaklamıştı

Üsküdar, Erdoğan’ın İstanbul’da ikamet ettiği ilçe olarak ayrı bir önem taşıyor. Kesin olmayan sonuçlara göre ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Sinem Dedetaş, AKP‘li Hilmi Türkmen‘e 23 bine yakın oy fark attı.

Dedetaş: Üsküdar’da yeni bir başlangıç için Tam Yol İleri

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Dedetaş, şu ifadeleri kullandı:

“Resmi olmayan verilere göre Üsküdar’da kazandık! Bu yolu bizimle yürüyen herkese teşekkür ediyorum. Üsküdarlılara layık olmak için geliyoruz. Üsküdar’da yeni bir başlangıç için Tam Yol İleri!”

Üsküdar’da yerel seçim yarışında son durum şöyle:

CHP / Sinem Dedetaş / Yüzde 50.05
AKP / Hilmi Türkmen / Yüzde 42.71

“Tanıştıralım: Sinem Dedetaş…”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait X hesaplarından “Büyükşehir Çalışıyor” hesabı ise Dedetaş’ın hikayesini şöyle paylaştı;

Tanıştıralım: Sinem Dedetaş…

2019’dan önce Haliç Tersanesi’nin AVM yapılmasına karşı çıktığı için AKP’li İBB yönetimi tarafından tesise girişi yasaklanan bir gemi mühendisiydi.

2019’da Ekrem İmamoğlu tarafından Haliç Tersanesi’nin bağlı olduğu Şehir Hatları’na Genel Müdür olarak atandı, giremediği tersanenin amiri oldu.

Haliç Tersanesi’nin cirosunu 1 milyon TL’den 130 milyon TL’ye çıkardı.

Şimdi ise 7 puan farkla Üsküdar Belediye Başkanı seçildi.











Başa dön tuşu