DünyaGüncelInstagramSiyasetSürmanşet

Gösterilerde, ‘Faşizme geçit yok’ sloganları atıldı!



Fransa‘da dün gerçekleşen erken seçimde aşırı sağ partinin yarışı önde tamamlamasının ardından sol görüşlü seçmenler Paris ve diğer büyük şehirlerde protesto eylemleri gerçekleştirdi

‘Faşizme geçit yok’ sloganları atıldı

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından, Paris‘teki Place de la République‘te aşırı sağa karşı protestolar patlak verdi. Sol görüşlü seçmenler, Marine Le Pen‘in Ulusal Mitingi’nin ardından ikinci gelen Yeni Halk Cephesi‘ni desteklemek için toplandı.

Fransa’nın I. Dünya Savaşı sırasında bir düşmana karşı bir pozisyonu savunma kararlılığını ifade etmek için kullandığı meşhur bir slogan olan “Geçmeyecekler” sloganını atan göstericiler, günün yasama seçim sonuçları ve aşırı sağcı Ulusal Miting’in zaferinin ardından muhalefetlerini dile getirmeyi amaçladı.

Akşamın erken saatlerinde, birkaç yüz protestocu “Gençlik Ulusal Cephe’yi f… s” ve “Faşistlerden daha sıcak, daha sıcak” gibi sloganlar attı.

Geç saatlere kadar sayım yapan bir polis kaynağına göre, Place de la République’te yaklaşık 4.000 kişi toplanmıştı.

Fransız gazetesi Le Parisien’in haberine göre, aynı kaynak bu 4.000 protestocunun 500’ünü “radikal unsurlar” ve “113 yüksek riskli birey” olarak saydı.

Lyon şehrinde de protestolar vardı

Actu Lyon’a göre, Lyon şehrinde protestocular şehir içinde yürüyüşlerine devam etmeden önce Place des Terreaux’da toplandılar.

Barikatlar kuran ve polise karşı çıkan kişiler arasında çatışmalar çıktı.

La Dépêche’e göre, antifaşist aktivistler de Auch’taki Place de la Libération’da toplandılar.











Başa dön tuşu