DünyaGüncelInstagramSiyasetSürmanşetYaşam

Eygi, Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından başından vuruldu!


İsrail askerlerince başından vurularak öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi için Birleşmiş Milletler (BM) hesap sorulmasını isterken, ABD olayla ilgili bilgi topladığını duyurdu

Eygi, Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından başından vuruldu!

Hem Türkiye hem ABD vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail askerlerince başından vurulmuştu.

Nablus’taki Rafidiye Devlet Hastanesi Müdürü Fuad Nafia, Eygi’yi tüm müdahalelere rağmen kurtaramadıklarını söylemişti.

Eygi’nin ölümüyle ABD, Türkiye ve BM’den art arda açıklama geldi.

ABD: Bilgi topluyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Eygi’nin ölümüyle ilgili İsrail’in adını anmadan şu açıklamayı yaptı:
“Ayşenur Eygi adlı Amerikan vatandaşının bugün Batı Şeria’da trajik ölümünün farkındayız. Ailesine ve sevdiklerine en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Eygi’nin ölümüyle ilgili ivedi şekilde daha fazla bilgi topluyoruz. Amerikan vatandaşlarının güvenlik ve emniyetinden daha yüksek bir önceliğimiz yok.”

BM: Sorumluların hesap vermesini istiyoruz

BM Sözcüsü Stephane Dujarric olay hakkında henüz detaylı bilgiye sahip olmadığını belirterek “Olayın ne koşullar altında gerçekleştiğinin kapsamlı bir şekilde soruşturulmasını ve sorumluların hesap vermesini istiyoruz. Siviller her durumda korunmalıdır” dedi.

Soruşturmaların daha ziyade ‘çatışma sonlandıktan’ sonra yapılacağını belirten Dujarric, İsrail’in birçok sivil ölüme ilişkin soruşturma gerçekleştirmediğinin de bilindiğini belirtti.

Eygi’nin öldürülmesini kınayıp kınamadığının sorulması üzerineyse BM Sözcüsü, olay hakkında daha fazla bilgi edinmesi gerektiğini söyledi.











Başa dön tuşu