DünyaGüncelInstagramManşetSiyasetYaşam

Miller: Bu makalede sunulan gerçekler doğruysa, tamamen kabul edilemez




ABD yetkilileri, New York Times‘ın ifşasının ardından, İsrail güçlerinin Gazze savaşında Filistinlileri canlı kalkan olarak kullandığı iddialarını “inanılmaz derecede rahatsız edici” olarak nitelendirdi

Miller: Bu makalede sunulan gerçekler doğruysa, tamamen kabul edilemez

Amerikan gazetesine göre, beş Filistin kasabasına konuşlandırılan İsrail askeri birliklerinin, sivilleri patlayıcı arama veya Hamas tünellerini inceleme gibi görevleri yapmaya zorladığı, bunun da askerleri korumak için yapıldığı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller, “Bu makalede sunulan gerçekler doğruysa, tamamen kabul edilemez” dedi.

Miller, sivilleri canlı kalkan olarak kullanmayı hiçbir şeyin haklı çıkaramayacağını vurgulayarak, bu tür eylemlerin hem uluslararası insani hukuku hem de İsrail ordusunun kendi davranış kurallarını ihlal edebileceğini sözlerine ekledi.

Miller, İsrail ordusu saflarında devam eden bir soruşturmaya atıfta bulunarak, “Bir soruşturma yapılsa bile, ihlaller bulurlarsa, insanların sorumlu tutulması ve bu uygulamaların tekrarlanmamasını sağlamak için adımlar atmaları gerekir” dedi.

Patlayıcı araması yapmak için Filistinlileri kullanıyorlar!

New York Times, özellikle İsrail askerlerinin patlayıcı aramak için önlerinde kelepçeli bir şekilde yürümeye zorladığını ve ardından suçlamada bulunmadan serbest bırakıldığı söyleyen 17 yaşında olan bir genci alıntıladı.

Amerika Birleşik Devletleri, İsrail’in Hamas’ın saldırısına yanıt olarak bir yıl önce operasyonunu başlatmasından bu yana Gazze’deki savaşın yürütülmesi ve sivillere yönelik muamele konusunda endişelerini dile getirdi.

Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail ise Hamas’ı Gazze’deki sivilleri insan kalkanı olarak kullanmakla suçluyor.











Başa dön tuşu